Ακόμα μια φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε πόσο όμορφος άνθρωπος είναι

Ο Γιάννης, παρά τα όσα έχει πετύχει, καταφέρνει πάντα κάτι πολύ σπουδαίο: να παραμείνει σεμνός και να μοιράζει χαρά.

Article featured image
Article featured image


O αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο στο κλειστό του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, είχε –παρά τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών– σχεδόν διαδικαστικό χαρακτήρα για το ελληνικό συγκρότημα: η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ, επικρατώντας τελικά με 85-68.

Έτσι, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον υπέροχο Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όχι τόσο για όσα έκανε μέσα στο παρκέ στον πρώτο του επίσημο αγώνα επί ελληνικού εδάφους –26 πόντοι, παρά τη χαρακτηριστική αδυναμία και αστοχία του στις ελεύθερες βολές– αλλά για όσα έκανε στο περιθώριο της αναμέτρησης με τους Βέλγους.

Μετά την κόρνα της λήξης και εν μέσω γενικής αποθέωσης, ο 27χρονος σούπερ σταρ του NBA ξεχώρισε από τους 19.443 φιλάθλους που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ –ρεκόρ προσέλευσης για αγώνα Εθνικής– έναν ΑμεΑ φίλαθλο. Τον πλησίασε, φωτογραφήθηκε μαζί του και του χάρισε τη φανέλα του, υπογράφοντάς την.

giannis-antetokunmpo-amea1.jpg

giannis-antetokunmpo-amea2.jpg

giannis-antetokunmpo-amea4.jpg



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρά τα όσα έχει πετύχει, καταφέρνει πάντα κάτι πολύ σπουδαίο. Να παραμείνει σεμνός, αφού θυμάται πάντα από πού ξεκίνησε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και κυρίως αντιλαμβάνεται πως το παράδειγμά του μπορεί να φωτίσει τον δρόμο πολλών ανθρώπων που τον έχουν ως πρότυπο.

Απαντώντας παλαιότερα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς καταφέρνει να παραμένει ταπεινός, τιθασεύοντας τον εγωισμό του, είχε πει:

«Νομίζω ότι θα απαντήσω πως ήταν η ζωή (που με δίδαξε). Συνήθως -από την προσωπική μου εμπειρία- όταν σκέφτομαι ότι έκανα αυτό, κατάφερα το άλλο, έβαλα 30 πόντους, συνήθως την επόμενη φορά παίζεις χάλια, είσαι απαίσιος. Έχω, λοιπόν, την εξής νοοτροπία: όταν εστιάζεις στο παρελθόν, αυτό είναι ο εγωισμός, λες “κοίτα τι έκανα”. Από την άλλη, όταν εστιάζεις στο μέλλον, σε κυριεύει η έπαρση. Λες: “Στο επόμενο παιχνίδι, θα κάνω αυτό κι αυτό, το ένα και το άλλο, θα κυριαρχήσω”. Εγώ προσπαθώ να εστιάσω στο παρόν. Αυτό είναι σεμνότητα. Θεωρώ ότι είχα ανθρώπους στη ζωή μου που με βοήθησαν σε αυτό. Αλλά είναι μια δεξιότητα, την οποία προσπαθώ να τελειοποιήσω. Προς το παρόν λειτουργεί, οπότε δεν θα σταματήσω να το κάνω», υπογράμμισε.

«Προσπαθώ να επικεντρωθώ στη στιγμή, στο παρόν. Αυτό σημαίνει ταπεινότητα. Δεν έχω καμία προσδοκία. Πηγαίνω εκεί έξω, απολαμβάνοντας το παιχνίδι, ανταγωνιζόμενος σε ένα υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου», πρόσθεσε.



Φωτογραφίες:
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ