Τα κατοικίδια στην Ιαπωνία μπορούν πλέον να δροσίζονται με φορητούς ανεμιστήρες

Το «σύστημα προσωπικού κλιματιστικού» κυκλοφορεί σε πέντε διαφορετικά μεγέθη.

Article featured image
Article featured image


Οι κηδεμόνες σκύλων στην Ιαπωνία μπορούν πλέον να δροσίζουν τα κατοικίδιά τους φορώντας τους φορητούς ανεμιστήρες που προσαρμόζονται στο σώμα τους

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ανεμιστήρα ο οποίος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με κτηνιάτρους και απευθύνεται κυρίως σε μικρόσωμα σκυλάκια που κινδυνεύουν περισσότερο να αφυδατωθούν.

cool-dog-anemistirakia-skiloi-2_City.png
Φωτογραφία: REUTERS/Issei Kato



Το «Cool Dog» που παρά το όνομά του, μπορεί να φορεθεί και από γάτες, φαίνεται να έχει ως πρότυπο τα μπουφάν με ανεμιστήρα που έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των Ιαπώνων εργατών οικοδομών και άλλων που πρέπει να περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα έξω.

a.c-jacket-iaponia_City.jpg



Η Rei Uzawa, πρόεδρος της εταιρείας ρούχων εγκυμοσύνης «Sweet Mommy», είπε ότι της ήρθε η ιδέα για το «Cool Dog» όταν είδε είδε πόσο κουράστηκε το τσιουάουα της όταν το έβγαλε βόλτα.



Η Mami Kumamoto, η οποία έχει ένα κανίς που ονομάζεται Purin και ένα τεριέ που ονομάζεται Moco, είπε ότι προσπάθησε να κρατήσει τα κατοικίδιά της δροσερά χρησιμοποιώντας συσκευασίες ξηρού πάγου κατά τη διάρκεια των βολτών τους, «αλλά είναι πιο εύκολο να βγάλω βόλτα τα σκυλιά μου απλά με έναν ανεμιστήρα», είπε στο Reuters.

Η συσκευή έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Ιουλίου και η «Sweet Mommy» έχει λάβει περίπου 100 παραγγελίες για το προϊόν, είπε η Uzawa. Κυκλοφορεί σε πέντε διαφορετικά μεγέθη και η τιμή του είναι 9.900 γιεν (74 δολάρια).



Κάποια άτομα ωστόσο αντέδρασαν αρνητικά στο νέο αυτό γκάτζετ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «βασανιστήρια» στα ζωάκια.

Ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά κάτω από ένα σχετικό βίντεο στο YouTube: «Είναι ντροπή, αυτό είναι βασανιστήριο για τα ζώα, όλο αυτό δεν είναι φυσιολογικό».

Ενώ, ένας άλλος είπε πως «τα ζώα δεν χρειάζονται τέτοιου είδους συσκευές για να δροσιστούν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ