Η Αστυνομία αναζητά και δεύτερο σκύλο που συνδέεται με την επίθεση στον 8χρονο

«Ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν, να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: ΚΥΠΕ


Με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στο ΓΝ Λεμεσού ένα 8χρονο παιδάκι, το οποίο δέχθηκε επίθεση από σκύλο, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.


Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη σκηνή βρίσκονταν δύο σκυλιά ροτβάιλερ, ένα από τα οποία φέρεται να επιτέθηκε στο 8χρονο αγοράκι που ήταν στον χώρο μαζί με τον αδελφό του.

Ανέφερε περαιτέρω ότι τις φωνές του παιδιού άκουσε πολίτης που προσέτρεξε να το βοηθήσει, ενώ τόνισε ότι «ήταν έγκαιρή και σωστή η παρέμβασή του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο σκύλος». Ο πολίτης προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένο στο κεφάλι.

Συνέχισε λέγοντας ότι το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και αργότερα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Από τις πρώτες εξετάσεις που έχουν γίνει, φαίνεται ότι στη σκηνή υπήρξαν δύο σκυλιά. Το ένα εντοπίστηκε όταν μετέβη στο σημείο η Αστυνομία και έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημαρχείου Λεμεσού, ενώ το δεύτερο σκυλί που φαίνεται να είναι αυτό που έχει επιτεθεί στο παιδί, έχει εγκαταλείψει το σημείο.

Μέλη μας είναι έξω στην πόλη της Λεμεσού προσπαθώντας να εντοπίσουν το δεύτερο σκυλί εφόσον φαίνεται πως είναι ένα άγριο σκυλί και υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτεθεί και σε άλλα πρόσωπα».

Ο κ. Ανδρέου καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που εντοπίσουν σκύλο αδέσποτο, να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημαρχείου, για να τον παραλάβουν.

Ανέφερε επίσης, ότι γίνονται ενέργειες, για να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των σκυλιών, καθώς το σκυλί, το οποίο παραλήφθηκε από τη σκηνή, δεν φέρει μικροτσίπ.

«Από τις εξετάσεις φαίνεται ότι το πρώτο σκυλί είναι υποσιτισμένο, ενδεχομένως να περιφέρεται μέρες στον δρόμο», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Ανδρέου, τονίζοντας ότι οι έρευνες είναι σε αρχικό στάδιο και συνεχίζονται.



Η περιγραφή του σκύλου

Σε ανάρτησή της η Αστυνομία Κύπρου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αναφορικά με τον σημερινό τραυματισμό οκτάχρονου παιδιού από σκύλο, η Αστυνομία διενεργεί έρευνες στην περιοχή ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λεμεσό, με σκοπό τον εντοπισμό του σκύλου. Ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ