Μια μυστήρια σφαίρα έπεσε από τον ουρανό και προσγειώθηκε σε ένα δέντρο στο Μεξικό

Μάρτυρες λένε πως έβγαζε κάποιου είδους ήχο καθώς έπεφτε.

Article featured image
Article featured image


Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, γνωστός μετεωρολόγος στο Μεξικό, είπε μέσα από αναρτήσεις του στο Facebook πως μια παράξενη, μεταλλική σφαίρα, με έναν μυστήριο κωδικό, που ίσως περιέχει «πολύτιμες πληροφορίες», έπεσε από τον ουρανό σε ένα δέντρο, στη Βερακρούζ.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Μεξικανού μετεωρολόγου, Isidro Cano Luna, οι οποίες προκάλεσαν χαμό στα social media και στα Μέσα ενημέρωσης, η σφαίρα έπεσε πάνω σε ένα δέντρο στις 10μ.μ., στη γειτονιά Lomas Del Rio Medio.

«Φαίνεται πως είναι φτιαγμένο από πολύ σκληρό πλαστικό και διάφορα μέταλλα και προφανώς έχει κεραία», είπε αρχικά ο Luna και προσθέτει πως σύμφωνα με μαρτυρίες, το αντικείμενο έβγαζε κάποιου είδους ήχο καθώς έπεφτε από τον ουρανό.

«Θα μπορούσε να είναι κομμάτι του κινέζικου πυραύλου που έπεσε στη Γη το σαββατοκύριακο. Προσωπικά δεν θα το άγγιζα και ούτε θα το πλησίαζα μέχρι να την εξετάσουν οι ειδικοί. Μπορεί να είναι ραδιενεργή», έγραφε στην πρώτη του ανάρτηση.



Η δεύτερή του ανάρτηση είχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον: «Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη σφαίρα. Εξειδικευμένη ομάδα του πολεμικού ναυτικού του Μεξικού και/ή του υπουργείου εθνικής άμυνας πρέπει να την περισυλλέξει και να την παραδώσει για ειδική μελέτη», έγραφε, και στη συνέχεια πρόσθεσε πως το εξωτερικό της σφαίρας έφερε κάποιου είδους κωδικό αλλά «δεν υπάρχουν σχισμές ή τρύπες που μπορούν να ανοίξουν», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αυτές οι σφαίρες έχουν χρονόμετρο και κάποια στιγμή μπορεί να ανοίξουν και να φανερώσουν τις πολύτιμες πληροφορίες τους», έγραφε η δεύτερη ανάρτησή του.



Στην τρίτη ανάρτησή του, ο Luna ενημέρωσε του ακολούθους του πως η σφαίρα «αποτελείται από κράμα επτά μετάλλων» και πως «απομακρύνθηκε στις 3:15 από εκπαιδευόμενο προσωπικό με ειδικό εξοπλισμό και όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα. Το αντικείμενο δεν βρίσκεται πια στη Βερακρούζ και ο τελικός του προορισμός θα είναι πέρα από τα σύνορά μας… Θα πουν άραγε οι Αρχές πως επρόκειτο για πλάκα ή για ψευδείς ειδήσεις; Θέμα εθνικής ασφάλειας: έκλεισε».

agrino-festival-marathasa_city.jfif



Η σφαίρα έχει γίνει πολύ δημοφιλές θέμα στη Βερακρούζ και σε φόρουμ για ufo έχουν γραφτεί αρκετά θέματα. Κανείς δεν φαίνεται να έχει μπορέσει να βρει περισσότερες πληροφορίες αν και, όπως είπε ο Luna, αυτό το σαββατοκύριακο έπεσαν διάφορα στη γη: συντρίμμια από την κάψουλα «dragon» του SpaceX έπεσαν σε διάφορα σημεία της Αυστραλίας, συντρίμμια από κινεζικό αεροσκάφος λέγεται ότι έπεσαν στον ινδικό ωκεανό και σε τμήματα της Μαλαισίας. Κάποιοι εικάζουν ότι η σφαίρα είναι από ένα μετεωρολογικό αερόστατο, από κάποιο από αυτά τα σκάφη ή ίσως και κάτι πολύ πιο κοινότυπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ