Δύο τύποι επιχείρησαν να διανύσουν πεζή την απόσταση από τη Λάρνακα στην Πάφο

Είχαν μαζί τους μόνο 5 ευρώ, ένα μπουκάλι νερό, αντηλιακό και έναν χάρτη, ενώ έπρεπε να ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους μέσα σε 24 ώρες.

Article featured image
Article featured image


Ο Βλαντ και ο Κίμων αποφάσισαν να περπατήσουν από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι το αεροδρόμιο της Πάφου και όταν έφταναν εκεί θα έπαιρναν μια πτήση με προορισμό «ένα πανέμορφο νησί».

«Έχουμε μόνο 5 ευρώ, ένα μπουκάλι νερό, αντηλιακό και έναν χάρτη», λέει ο Βλαντ στην αρχή του ταξιδιού τους και προσθέτει πως χρησιμοποίησε όλα τα χρήματα του τελευταίου του μισθού για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι που θα έκαναν όταν έφταναν στο αεροδρόμιο Πάφου.

«Είναι μια καλή στιγμή να σας πω, πως το “πανέμορφο νησί” για το οποίο έκλεισα εισιτήρια δεν είναι αυτό που περιμένει ο Κίμων», λέει χαρακτηριστικά ο Βλαντ, καθώς βρίσκονται στη μέση του πουθενά.



Σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι είναι απαραίτητο να κάνεις στάσεις για ξεκούραση, μόνο που οι δύο φίλοι αντιμετώπισαν ένα σημαντικό πρόβλημα πριν καν φτάσουν στην πρώτη τους στάση.

Κάποια στιγμή ενώ περπατούν σε μια παραθαλάσσια, αγροτική περιοχή μάς ενημερώνουν πως τους είχε τελειώσει το νερό, αλλά ευτυχώς βρήκαν στον δρόμο τους μια ψαροταβέρνα, όπου τους έδωσαν δωρεάν ένα μπουκάλι νερό.



Φτάνοντας στο Ζύγι, την πρώτη τους στάση, έκαναν ένα 10λεπτο διάλειμμα, ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους, ξεκουράστηκαν λίγο και συνέχισαν.

9 ώρες μετά την εκκίνηση του ταξιδιού τους, έφτασαν στη Λεμεσό, όπου συνάντησαν έναν άντρα που τους είπε πως αν καταφέρουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο Πάφου, θα τους δώσει 200 ευρώ για να τα δωρίσουν σε όποιο φιλανθρωπικό οργανισμό θέλουν.

@vlad_ncl_greek Reply to @christos_x12_sotiris7 ♬ original sound - Vlad Ncl



Έπειτα, προχώρησαν προς τον Μόλο, όπου συνάντησαν τη σύντροφο του Βλαντ και στη συνέχεια πήγαν στο κέντρο της πόλης, όπου τους κάλεσε ένα μαγαζί και τους κέρασε φαγητό, αφού ο ιδιοκτήτης έβλεπε στο TikTok τα βίντεο που αναρτούσαν κάθε μερικές ώρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

16 ώρες μετά την εκκίνηση, βρίσκονταν στον δρόμο μεταξύ Λεμεσού και Πάφου, αλλά ο ήλιος άρχισε να πέφτει και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο «επικίνδυνα και τρομακτικά».

30 χιλιόμετρα πριν φτάσουν στον προορισμό τους όμως, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη δύσκολη δοκιμασία που έβαλαν στους εαυτούς τους, αφού άρχισαν να πονάνε πολύ τα πόδια τους και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν άλλο.

Ευτυχώς ένας ευγενικός οδηγός δέχτηκε να τους μαζέψει από τον δρόμο και να τους πάει στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου επιτέλους θα μάθαινε ο Κίμων τον προορισμό προς τον οποίο είχε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια ο Βλαντ.



Πριν γίνει αυτό όμως, ο άντρας που συνάντησαν νωρίτερα στη Λεμεσό και τους είχε προσφέρει χρήματα για να τα δώσουν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, επικοινώνησε μαζί τους και τους είπε πως μίλησε μαζί με κάποιους φίλους του και συμφώνησαν να δώσουν τελικά 500 ευρώ στους 2 ταξιδιώτες, αντί 200.

«Πώς νιώθεις για το νησί που θα πάμε;», ρωτά ο Βλαντ τον Κίμων, με τον δεύτερο να του απαντά: «Είμαι ενθουσιασμένος». Μόνο που ο ενθουσιασμός του δεν θα κρατούσε για πολύ, αφού ο φίλος του τού αποκάλυψε πως το «πανέμορφο νησί», στο οποίο θα ταξίδευαν αεροπορικώς ήταν η... Κύπρος.

Ο Βλαντ είχε κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν από την Πάφο στη Λάρνακα, με μια στάση στη Βουλγαρία.

«Έφαγες όλα σου τα λεφτά απλά για ένα αστείο;», ρώτησε ο Κίμων τον φίλο του με εκείνον να του απαντά χαμογελώντας «ήταν όμως, ένα καλό αστείο».

Το βίντεο τελειώνει με τους δύο φίλους να επιστρέφουν -αεροπορικώς- στη Λάρνακα και να πηγαίνουν στο γραφείο της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων (Π.Ο.Α.Α.) για να δωρίσουν τα 500 ευρώ που τους είχαν δώσει.


Δείτε όλο το βίντεο πιο κάτω:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ