Αν «πεθαίνεις» στη δουλειά ένας σχεδιαστής σού έφτιαξε την κατάλληλη καρέκλα

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής του.

Article featured image
Article featured image


Είσαι κολλημένος όλη μέρα σε ένα γραφείο; Πολλές φορές ξεχνάς να δεις το φως του ήλιου και υποφέρεις από πόνους στην πλάτη;

Αν στις παραπάνω ερωτήσεις απάντησες «ναι», τότε η παρακάτω θεματική καρέκλα σχεδιάστηκε μόνο για σένα.

Πρόκειται για μία καρέκλα – φέρετρο. Δεν τη λες χαριτωμένη, αλλά σίγουρα περιγράφει τον σύγχρονο τρόπο ζωής.



Αποτελεί ιδέα ενός σχεδιαστή στην Αγγλία, του Chairbox, και της έδωσε το όνομα «The Last Shift Office Chair».

Ο ίδιος δήλωσε στο designboom.com, πως την εμπνεύστηκε μία μέρα που ήταν ξαπλωμένος στο πάτωμα του σαλονιού ενός φίλου του, με τα πόδια υψωμένα στον καναπέ.



«Σκέφτηκα πως αν πέθαινα σε αυτή τη στάση, θα έπρεπε να με θάψουν έτσι. Θα ήταν πολύ άβολο να με βάλουν στο φέρετρο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρειάζονταν ένα ειδικό φέρετρο για αυτή την περίπτωση. Το είπα στον φίλο μου, γελάσαμε και το αφήσαμε. Μετά από μερικές εβδομάδες, επέστρεψα στην ιδέα και την επεξεργάστηκα λίγο παραπάνω. Στη συνέχεια, έφτιαξα ένα 3D μοντέλο και το δημοσίευσα», εξήγησε ο εμπνευστής της.



Το εξωτερικό σχέδιο της καρέκλας, όπως φαίνεται και στα ποστ του, παίρνει τα στοιχεία του από φέρετρο, ακολουθώντας τα σχήματα και τις γραμμές του, ενώ το εσωτερικό φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από ξύλο.



Η καρέκλα βρίσκεται διαθέσιμη προς πώληση στο κατάστημα του σχεδιαστή της στο Etsy και αν «πεθαίνεις» να την αγοράσεις, μπορείς να τη βρεις στην τιμή των 9.564,80 ευρώ.


Με πληροφορίες από in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ