Η Αστυνομία Κύπρου έκανε μια διαφορετική διάσωση

Το κίνημα Οικολόγων μοιράστηκε μια ιστορία, η οποία δείχνει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για τα ζωάκια της Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από κίνημα Οικολόγων

Το κίνημα Οικολόγων μοιράστηκε μια, ιστορία η οποία δείχνει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για τα ζωάκια της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κινήματος, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, μικρό σκυλάκι του οποίου κινδύνευε άμεσα η ζωή του από διερχόμενα οχήματα, διασώθηκε στον αυτοκινητόδρομο από προσωπικό της αστυνομίας του σταθμού Αυδήμου.

«Εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας και θέλουμε να μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για το ενδιαφέρον τους να σώσουν μια ζωή», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η Ανθή Μουζούρη, Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ανέφερε: «Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι η εγκατάλειψη ζώων στους δρόμους, ενώ είναι ποινικό αδίκημα, παρατηρείται σε καθημερινή βάση. Επίσης βάσει της νομοθεσίας, κάθε πρόσωπο που κατέχει ή φροντίζει σκύλο οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την παρεμπόδιση της δραπέτευσης ή της διαφυγής του, κάτι που πάλι δεν τηρείται από τους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χτυπηθούν από αυτοκίνητα ή από άλλους παράγοντες. Επίσης, βάσει νόμου είναι υποχρεωτική η κατοχή πιστοποιητικού εγγραφής και μόνιμης σήμανσης, κάτι που δεν τηρήθηκε ούτε σε αυτή την περίπτωση, καθώς το σκυλάκι δεν έχει σήμανση. Το σκυλάκι είναι πλέον ασφαλές βρίσκεται σε χώρο φιλοξενίας».

Πρέπει επιτέλους οι ιδιοκτήτες σκύλων να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα τους μέχρι το τέλος της ζωής τους και όχι να τα εγκαταλείπουν σαν σκουπίδια, καταδικασμένα να πεθάνουν αβοήθητα, προσθέτει το κίνημα.

Η ανακοίνωση τελειώνει με ένα «μεγάλο μπράβο» ξανά στην αστυνομία της Αυδήμου, που με την πράξη τους σίγουρα έσωσαν μια ζωή, ενώ καλούνται και οι υπόλοιποι αστυνομικοί σταθμοί να δείχνουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον όταν πολίτες τούς πληροφορούν για σκυλιά που βρίσκονται στους αυτοκινητοδρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ