Αυτοοδηγούμενο ρομπότ-ντελιβεράς «εισβάλλει» ανενόχλητο σε ενεργό τόπο εγκλήματος

Ένα συμβάν που σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δυστοπικό. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Τα αυτοοδηγούμενα ρομπότ παράδοσης φαγητού που άρχισαν να εμφανίζονται στο Λος Άντζελες από τον Μάη, φαίνεται πως δεν λογαριάζουν τις κίτρινες ταινίες που τοποθετεί η αστυνομία για να επισημάνει πως απαγορεύεται η είσοδος σε συγκεκριμένους χώρους.

Ο William Gude είναι ιδιοκτήτης του @FilmthePoliceLA, ενός λογαριασμού στο Twitter που παρακολουθεί την αστυνομική δραστηριότητα στην περιοχή του Λος Άντζελες και βρισκόταν στην περίμετρο ενός ύποπτου πυροβολισμού στο Λύκειο του Χόλιγουντ, περίπου στις 10 π.μ., την περασμένη Τετάρτη, όταν είδε ένα ρομπότ παράδοσης φαγητού να οδηγεί στο πεζοδρόμιο, πλησιάζοντας «απειλητικά» την κίτρινη ταινία που οριοθετούσε τη σκηνή του εγκλήματος.



«Μόλις το είδα να έρχεται δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα», είπε ο Gude στο Gizmodo. Εξήγησε ότι το ρομπότ έκανε «επιθετικούς ελιγμούς» γύρω από την ταινία και δεν κατάφερνε να τη διαπεράσει, μέχρι που κάποιος τη σήκωσε και εκείνο κατάφερε να «εισβάλει» στη σκηνή του εγκλήματος.

Στη συνέχεια, το ρομπότ πέρασε δίπλα από μια ομάδα αστυνομικών του Λος Άντζελες, οι οποίοι δεν αντέδρασαν ιδιαίτερα στην όψη του απρόσμενου «εισβολέα».



Ο Gude είπε ότι βλέπει αυτά τα ρομπότ αρκετά συχνά στις εξορμήσεις του για το Film the Police LA. «Έχω συχνά τέτοιες συναντήσεις και γενικά είναι αστείες. Το κάθε ένα έχει διαφορετικό όνομα, αυτό το βρίσκω ανατριχιαστικό», είπε συγκεκριμένα.

Η σκηνή στο Λύκειο του Χόλιγουντ θα μπορούσε σίγουρα να ονομαστεί δυστοπική: Οι αστυνομικοί κατεύθυναν το πλήθος, που περιλάμβανε γονείς με παιδιά στο σχολείο, καθώς ένα ρομπότ περνούσε μέσα από την ομάδα των αξιωματούχων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ