Η Μάλτα θα παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου στα τρανς άτομα

Η διαδικασία θα χρηματοδοτείται από το κράτος.

Article featured image
Article featured image


Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Robert Abela, επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα παρέχει δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου σε τρανς άτομα.

Αυτή η μεταρρύθμιση αποτελεί το επόμενο βήμα, στο κυβερνητικό σχέδιο κατοχύρωσης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη Μάλτα. Η παραπάνω απόφαση ανακοινώθηκε από τον Abela στην εκδήλωση Pride της Μάλτας στη Βαλέτα.

Μιλώντας στον ONE Radio, έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρωθυπουργός της χώρας είπε: «Πιστεύω ότι η κοινωνική αυτή μεταρρύθμιση δίνει στο Εργατικό Κόμμα την ταυτότητά του».

Σύμφωνα με το attitude, ο Abela υποσχέθηκε ότι η δωρεάν χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου «θα τοποθετηθεί στην εθνική υπηρεσία υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος θα χρηματοδοτεί τη διαδικασία».

Υπό την ηγεσία του Abela, η Μάλτα έχει κάνει αρκετά σημαντικά βήματα προς την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης ότι θα άρει την απαγόρευση στους ομοφυλόφιλους άνδρες να δίνουν αίμα.

Σημειώνεται ότι η Μάλτα διατηρεί για έκτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στην κατάταξη της ILGA-Europe για τα δικαιώματα LGBTQ+ στην Ευρώπη.



Με πληροφορίες από News247, Attitude

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ