Δεν αποτέφρωναν το σώμα ενός νεκρού άνδρα για 18 μήνες επειδή περίμεναν να «ξυπνήσει»

Η χήρα γυναίκα του το ράντισε με «αγιασμένο νερό» και του έκανε τακτικά μασάζ με λάδι.

Article featured image
Article featured image


Ένας άνδρας, 35 ετών, αποτεφρώθηκε περίπου 18 μήνες μετά το θάνατό του, καθώς τα μέλη της οικογένειάς του φέρεται να είχαν διατηρήσει το σώμα του στο σπίτι τους, στο Κανπούρ της Ινδίας πιστεύοντας ότι ήταν σε κώμα και κάποια στιγμή θα γινόταν καλά.

Σύμφωνα με την Indian Express, το θύμα, ονόματι Βίμλες, είχε πεθάνει στις 22 Απριλίου 2021 από «πνευμονία» που προκλήθηκε από λοίμωξη COVID-19 και αποτεφρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (23/9/22).

Η οικογένειά του πίστευε ότι δεν ήταν νεκρός και συνέχισαν να τον φροντίζουν, παρόλο που έλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου του μια μέρα μετά τον θάνατό του.

Μιλώντας στο The Sunday Express, ο γιατρός, Αλόκ Ρανγιάν είπε: «Το άτομο είχε πεθάνει στις 22 Απριλίου 2021 κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της Covid-19. Είχε πνευμονία. Αφού πέθανε, μεταφέρθηκε σε τοπικό γηροκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Εκδόθηκε επίσης πιστοποιητικό θανάτου όπου αναφέρθηκε η αιτία θανάτου.

Η χήρα όλους αυτούς τους μήνες χρησιμοποιούσε Dettol - ένα δημοφιλές απολυμαντικό και αντισηπτικό προϊόν καθαρισμού - για να σκουπίζει το νεκρό του σώμα του, ώστε να εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν στο δέρμα του.

Επίσης έκανε τακτικά μασάζ με λάδι στο πτώμα του συζύγου της και ράντισε αγιασμένο νερό γνωστό ως «gangaja» στο σώμα του σε μια προσπάθεια να τον ξυπνήσει από το «κώμα».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ