H πρώτη Κύπρια που ορίστηκε ως principal dancer του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης

«Η Ιωάννα Αβραάμ έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετική χορευτική προσωπικότητα και ερμηνεύει τον ρόλο της Tatjana στο τεχνικά υψηλότερο επίπεδο».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Ashley Taylor

Η Ιωάννα Αβραάμ από την Κύπρο, ορίστηκε ως κεντρική χορεύτρια (principal dancer) του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, από τον σκηνοθέτη μπαλέτου Martin Schläpfer, μετά την παράσταση «Onegin» του John Cranko, τη Δευτέρα.

«Η Ιωάννα Αβραάμ έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετική χορευτική προσωπικότητα και ερμηνεύει τον ρόλο της Tatjana στο τεχνικά υψηλότερο επίπεδο. Για μένα είναι μια από τις καλύτερες και είναι μεγάλη μου χαρά να την ονομάσω ως την κεντρική χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης», είπε ο Martin Schläpfer.

Όταν ένας χορευτής έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο τεχνικής ικανότητας και καλλιτεχνικής ωριμότητας, προάγεται σε principal dancer, την υψηλότερη κατάταξη ενός χορευτή. Οι principal dancers ερμηνεύουν πάντα πρωταγωνιστικούς ρόλους.




Σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, η Ιωάννα Αβραάμ γεννήθηκε στη Λευκωσία. Προπονήθηκε στη Σχολή Μπαλέτου Nadina Loizidou στη Λεμεσό καθώς και στη Heinz-Bosl-Stiftung/Ballet Academy στο Μόναχο. Έδωσε τις πρώτες της παραστάσεις με το Μπαλέτο Διάσταση στην Κύπρο και με την Bayerisches Staatsballett στη Γερμανία. Το 2008 εντάχθηκε στο Ballett der Vienna State Operaund Volksoper. Το 2010 προήχθη σε ημι-σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, το 2014 σε σολίστ και το 2022 σε πρώτη σολίστ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ