Γκέι ζευγάρι εκδιώχθηκε από κλαμπ της Λεμεσού λόγω ενός φιλιού

Η Accept Κύπρου καταγγέλλει ένα ομοφοβικό περιστατικό σε κλαμπ, όπου «επιτρέπονται μόνο τα φιλιά από straight».

Article featured image
Article featured image


Ένα γκέι φιλί σε κλαμπ της Λεμεσού προκάλεσε την εκδίωξη από τον χώρο τού ζευγαριού που το έδωσε. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, ενώ όταν η οργάνωση επικοινώνησε με το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης, ζητώντας εξηγήσεις, έλαβε την απάντηση πως «επιτρέπονται τα φιλιά από straight».

«Τέτοιο περιστατικό σαφούς διάκρισης δεν είναι το πρώτο που ήρθε στα χέρια μας. Κυρίως το εν λόγω club άλλα κι άλλα κέντρα διασκέδασης και ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν ομοτρανσφοβικές διακρίσεις», σημειώνεται περαιτέρω στην ανάρτηση.

«Επί ευκαιρίας του περιστατικού αυτού, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει βία, να αποτείνονται στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman, όπου σύμφωνα με τον Περί Διακρίσεων Νόμο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού (2004), οφείλει να ελέγξει», τονίζει η Accept, προτρέποντας ταυτόχρονα άτομα της κοινότητας «να αποφεύγουν τέτοιους χώρους με ιστορικό ομοτρανσφοβίας και να προτιμούν lgbtq friendly χώρους διασκέδασης και φιλοξενίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ