20 εξωφρενικά αληθινές εικόνες από την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Η Ελλάδα κηδεύει τον έκπτωτο βασιλιά της και τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας είναι (τουλάχιστον) τραγελαφικά.

Article featured image
Article featured image

Είναι εκπληκτικό το πώς η χώρα που θεωρείται η γενέτειρα της Δημοκρατίας στον κόσμο να υμνεί κατά τρόπο τέτοιο έναν άνθρωπο που κάποτε έδιωξε κακήν κακώς (και πολύ καλά έκανε) από την εξουσία.

Και αν πολλοί διατείνονται πως η οικογένεια Γλύξμπουργκ αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδος και δεν πρέπει να απαξιώνεται ούτε να διαγράφεται, να θυμίσουμε στους απανταχού βασιλολάτρεις πως και ο Εμφύλιος είναι μέρος της ιστορίας, όπως και η Χούντα των Συνταγματαρχών, ωστόσο δεν είδαμε κάποιον να τιμά ή να υμνεί τις επετείους τους. Οκ, εκτός από μερικές γραφικές εξαιρέσεις.

Στο διά ταύτα, από το πρωί σήμερα η ελλαδική πρωτεύουσα έχει οργανωθεί και ανασυνταχθεί για την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε από διάφορα προβλήματα υγείας στα 82 του χρόνια. Μια κηδεία που ναι μεν αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση να μη γίνει δημοσία δαπάνη, ωστόσο οι 1000+ αστυνομικοί που ακροβολίστηκαν στην πρωτεύουσα, τα drone και οι εργασίες που έγιναν για την ετοιμασία του Τατοΐου -του χώρου που θα ταφεί ο Κωνσταντίνος, είναι έξοδα που θα επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, άρα τον φορολογούμενο. Παρόλα αυτά, το ζητούμενο είναι άλλο. Η εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου για να προσκυνήσουν τον βασιλιά.

Όπως διαβάζουμε σε ελλαδικά Μέσα, αρκετοί ήταν αυτοί που από τα ξημερώματα σήμερα στήθηκαν έξω από την εκκλησία της Μητρόπολης Αθηνών ώστε να καταφέρουν να εισέλθουν στον ναό και να προσκυνήσουν το φέρετρο του νεκρού, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που προσέτρεξαν για να παρακολουθήσουν την πομπή.



Άνθρωποι τυλιγμένοι με τις ελληνικές σημαίες και τα βασιλικά σύμβολα, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές. Άνθρωποι που ζουν στο 2023 και που κρατούσαν στα χέρια τους φωτογραφίες και μεμοραπίλια της πρώην βασιλικής οικογένειας και οικόσημα. Δεκάδες πολίτες διαφόρων ηλικιών από πολλά σημεία της Ελλάδας που βρέθηκαν εκεί για να υμνήσουν έναν άνθρωπο και έναν θεσμό που είχε πεθάνει προ πολλού.

Ένα σχόλιο στο Twitter, απ' όπου και συλλέξαμε (κάποιες από) τις εξωφρενικά αληθινές εικόνες που ακολουθούν, περιέγραφε την κατάσταση πολύ πετυχημένα: «Όταν παραγγέλνεις σενάριο από το The Crown και σου έρχεται το Κολοκοτρωνίτσι».

τέως1.jpg


τέως2.jpg


τέως3.jpg


τέως4.png


τέως5.png


τέως6.png


τέως7.jpg


τέως8.jpg


τέως9.jpg


τέως10-eurokinissi.jpg


τέως11.png


τέως12.png


τέως13-eurokinissi.png


τέως14.jpg


τέως15.png


τέως16.jpg


τέως17.png


τέως18.png


τέως19.jpg


τέως20.png


tews.jpg

Φωτογραφίες: Τwitter / Eurokinissi / Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ