Πελάτης αποκάλεσε υπάλληλο εστιατορίου «καθυστερημένο», αλλά πήρε την απάντηση που του άξιζε

Και την πήρε από το ίδιο το μαγαζί.

Article featured image
Article featured image

To περασμενο Σάββατο, σε γνωστό εστιατόριο στην Αθήνα, πελάτης αποκάλεσε «καθυστερημένο» έναν υπάλληλο λόγω ενός λάθους στην παραγγελία. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε το ίδιο το μαγαζί, μέσω instagram story, εξηγώντας πως ο πελάτης τηλεφώνησε στο μαγαζί, για να υποβάλει το παράπονό του, ενώ στη συνέχεια αποκάλεσε τον υπάλληλο «καθυστερημένο» επειδή ξέχασε να βγάλει τις πίκλες από το μπέργκερ του.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του καταστήματος αναφέρει: «Αγαπητέ πελάτη, που χθες αποκαλέσατε τηλεφωνικά τον εργαζόμενο μας ‘καθυστερημένο’, επειδή ξέχασε να βγάλει τις πίκλες από το μπέργκερ σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτός ο άνθρωπος έχει δύο γλυκύτατα παιδιά, τα οποία έχουν αυτισμό. Καλό σας βράδυ και να μην επιλέξετε ποτέ ξανά το εστιατόριό μας».

magazi.png



Πολλά είναι αυτά που μπορούν να ειπωθούν αφορμούμενοι από το εν λόγω συμβάν. Θα εστιάσουμε ωστόσο, σε δύο. Πρώτον ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκαιο και προφανώς κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται σε υπαλλήλους μαγαζιών με τρόπο απαξιωτικό λες και πρόκειται για δούλους του. Οι υπάλληλοι αξίζουν τον σεβασμό και την κατανόησή μας και οφείλουμε πάντα να τους μιλάμε ευγενικά. Δεύτερον, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο μαγαζί που στάθηκε στο πλευρό τού εργαζομένου, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του. Έχουμε πολλή ανάγκη τέτοιες σωστές αντιδράσεις σε άσχημες δράσεις. Όσο για το ήθος του πελάτη, τις παθογένειες της κοινωνίας που πηγάζουν (και) από τέτοιες συμπεριφορές, θεωρούμε πως το αφήγημα είναι πια γνωστό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ