Το ακριβότερο σπίτι της Κύπρου δεν είναι πλέον διαθέσιμο για πώληση

Το 2017, είχαμε μπει στην πολυτελέστατη έπαυλη, εξασφαλίζοντας αποκλειστικές φωτογραφίες από τους τέσσερις ορόφους του κτηρίου, τους εξωτερικούς χώρους και όλες τις κρυφές γωνίες, με ξεναγό έναν εκ των ιδιοκτητών τής εταιρείας κατασκευής. Πέντε χρόνια μετά, το εντυπωσιακό οικοδόμημα έχει νέους, μόνιμους ιδιοκτήτες.

Article featured image
Article featured image

Το 2017, είχαμε καταφέρει να εισέλθει στο (τότε) ακριβότερο σπίτι της Κύπρου, το οποίο για πολλά χρόνια «συντηρούσε» τον εν λόγω τίτλο – αλλά και πολλούς αστικούς μύθους γύρω από την κατασκευή και τον ιδιοκτήτη του.



Το Santa Barbara Residence -η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2013- πωλείτο για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ και όπως μάς είχε αναφέρει τότε ο γιος του ιδιοκτήτη, κ. Παναγιώτης Μακεδόνας, η κατασκευή τής πολυτελέστατης έπαυλης στην Αμαθούντα ξεκίνησε με σκοπό να πωληθεί σε κάποιον Ρώσο εκατομμυριούχο.

gm0_1175.jpg



Το πολυεπίπεδο γυάλινο κτήριο -χτισμένο με γυαλί τετραπλού πάχους το οποίο σε κάποια σημεία είναι αλεξίσφαιρο- αποτελείται από τέσσερις ορόφους και έναν υπόγειο χώρο. Κάθε όροφος έχει ένα συγκεκριμένο θέμα, ενώ φέρει και όνομα εμπνευσμένο από τους θεούς του Ολύμπου. Ο όροφος «Δίας», ο όροφος «Ερμής», ο όροφος «Απόλλωνας» και τέλος ο όροφος «Ποσειδώνας».

Μεταξύ άλλων, η 3000 m2 οικία διαθέτει δύο πισίνες, μια εξωτερική με εντοιχισμένο bar και παιδική πισίνα, καθώς και μια θερμαινόμενη εσωτερική (στον όροφο Ποσειδώνα), η οποία έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε φωσφορίζουσα.

gm0_1078.jpg



Τι συμβαίνει σήμερα με το «ακριβότερο σπίτι» της Κύπρου

Πέντε χρόνια μετά, το εντυπωσιακό οικοδόμημα (φαίνεται ότι) έχει νέους, μόνιμους ιδιοκτήτες. Ένα βίντεο στο TikTok μάς ενημέρωσε ότι το κτήριο έχει αγοραστεί από μια εταιρεία, η οποία στέγασε εκεί τα γραφεία της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ