Οδηγός Tesla έβαλε τον αυτόματο πιλότο και πήρε έναν υπνάκο

Εν τω μεταξύ, κοιμόταν τόσο βαθιά που δεν αντιλήφθηκε (ούτε) την αστυνομία που για 15 λεπτά τον καταδίωκε.

Article featured image
Article featured image

Ένας οδηγός Tesla στη Γερμανία κατηγορήθηκε ότι έδωσε νέο νόημα στον «αυτόματο πιλότο», θέτοντάς τον σε λειτουργία καθώς ο ίδιος κοιμόταν στο τιμόνι.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο οδηγός έθεσε τη λειτουργία αυτόματου πιλότου του Tesla, έγειρε το κάθισμά του πίσω και έκλεισε τα μάτια ενώ ταξίδευε κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου A70 κοντά στη βαυαρική πόλη Μπάμπεργκ.

Οι αξιωματικοί της τροχαίας λένε ότι προσπάθησαν να σταματήσουν το όχημα για έλεγχο κυκλοφορίας, αλλά αυτό συνέχιζε να κινείται για 15 λεπτά, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία τού σήμανε επανειλημμένα με τη σειρήνα της.

Σε ανακοίνωσή τους, οι αστυνομικές δυνάμεις της Βαυαρίας ανέφεραν: «Αντιληφθήκαμε ότι το όχημα κρατούσε την ίδια απόσταση από το περιπολικό μπροστά από τη διασταύρωση Viereth-Trunstadt έως τη διασταύρωση Bamberg-Hafen με 110 χιλιόμετρα την ώρα (68 mph).

Οι αξιωματικοί διαπίστωσαν ότι ο οδηγός τού Tesla ήταν ξαπλωμένος στο κάθισμα με τα μάτια του κλειστά και τα χέρια του μακριά από το τιμόνι. «Αυτό ενίσχυσε την υποψία ότι είχε αφήσει τον χειρισμό του αυτοκινήτου στον αυτόματο πιλότο και είχε αποκοιμηθεί».

«Μετά από περίπου 15 λεπτά, ο άνδρας τελικά ξύπνησε και ακολούθησε τις οδηγίες της αστυνομίας». Η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας, ένας 45χρονος, εμφάνισε «τυπικές ανωμαλίες που σχετίζονται με ναρκωτικά» όταν τον πλησίασαν αστυνομικοί.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης, ότι βρήκαν ένα «βαρίδι για το τιμόνι», μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να μιμείται το βάρος των χεριών σε ένα τιμόνι, στον χώρο των ποδιών του οχήματος. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το ποινικό αδίκημα της διακινδύνευσης της οδικής κυκλοφορίας.

Ο άνδρας αναγκάστηκε εν τέλει, να παραδώσει την άδεια οδήγησης μέχρι να εμφανιστεί στο δικαστήριο. Οι οδηγοί ιδιωτικών αυτοκινήτων στη Γερμανία δεν έχουν νομικά τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλήρως αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης και πρέπει να έχουν τον έλεγχο των οχημάτων τους ανά πάσα στιγμή.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, Γερμανοί νομοθέτες ανακοίνωσαν ότι είχαν εγκρίνει νέους κανόνες για τον καθορισμό του πλαισίου για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της άδειας χρήσης λεωφορείων χωρίς οδηγό.


Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Πριν από μερικούς μήνες, έγινε γνωστή η περίπτωση ενός οδηγού ο οποίος, ενώ κυκλοφούσε με το Tesla του στον αυτοκινητόδρομο Queen Elizabeth Way του Οντάριο στον Καναδά, κοιμόταν πίσω από το τιμόνι, παραχωρώντας επίσης τον έλεγχο του οχήματός του στο σύστημα Autopilot.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Autopilot, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητό να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει αυτόματα μέσα στη λωρίδα του, έχει αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής κριτικής, με πολλούς να κατηγορούν την Tesla ότι προάγει την επικίνδυνη οδήγηση.

Η εταιρεία, ωστόσο, είναι ξεκάθαρη, επισημαίνοντας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι «οι τρέχουσες λειτουργίες του Autopilot απαιτούν ενεργή επίβλεψη από τον οδηγό και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο».


Με πληροφορίες από huffpost & carandmotor

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ