Τι μπορεί να συμβαίνει όταν συνδέεις το νέο iPhone με ένα νέο Android;

Φαίνεται πως το ένα αντιδρά πιο «έξυπνα» ενώ το άλλο προσφέρει περισσότερη ελευθερία.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Dhruv Bhutani / Android Authority

Το Google Pixel 8 Pro, ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα κινητά τηλέφωνα της χρονιάς κυκλοφόρησε προ ημερών, αλλά δεν είναι ο μόνος «παίκτης» που έχει προκαλέσει σάλο στην αγορά. Ως γνωστόν, έχει κυκλοφορήσει και το νέο iPhone 15 Pro Max και πέραν των διαφόρων θεμάτων που έχει μέχρι στιγμής, το μόνο σίγουρο είναι πως η νέα θύρα υποδοχής για USB-C δουλεύει, για τώρα τουλάχιστον.


Το
AndroidAuthority είχε την ιδέα να συνδέσει τα δύο και να δει τι θα γίνει

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες σχετικά με το πώς θα συμπεριφέρονται τα δύο τηλέφωνα και όλα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τρέχον επίπεδο μπαταρίας των δύο τηλεφώνων. Δεδομένου ότι τόσο το iPhone 15 Pro Max όσο και το Pixel 8 Pro υποστηρίζουν USB-PD, τα δύο τηλέφωνα, σε γενικές γραμμές, ακολουθούν ένα πρωτόκολλο διαπραγμάτευσης παροχής ενέργειας για να αποφασίσουν ποιο τηλέφωνο θα φορτίσει και ποιο θα φορτιστεί.

sindesan-android-me-iphone-3_City.png
Φωτογραφία: Dhruv Bhutani / Android Authority




Πώς αντέδρασε το iPhone

Το iPhone 15 Pro Max είναι συνήθως αρκετά έξυπνο για να προσδιορίσει ποιο από τα δύο τηλέφωνα έχει περισσότερη μπαταρία. Όταν το συνέδεσαν με ένα Pixel 8 Pro, παρατήρησαν ότι το iPhone αντλούσε ενέργεια από το Pixel 8 Pro, εφόσον το iPhone ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο ισχύος. Όταν το Pixel 8 Pro ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο ισχύος από το iPhone 15 Pro Max, η ναυαρχίδα της Apple χρησίμευε ως μπαταρία.


Πώς αντέδρασε το Pixel

Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα όταν έχει τον έλεγχο το Pixel 8 Pro, καθώς προσφέρει και την ικανότητα να μπορείς να επιλέξεις ποιο κινητό θα φορτίζει και ποιο θα φορτίζεται.

Τι γίνεται με τα αρχεία

Το Pixel παρουσιάζει επίσης μια σειρά από πρόσθετες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μεταφοράς αρχείων όταν είναι συνδεδεμένο στο iPhone. Στις δοκιμές τους, το Pixel ήταν πολύ ασυνεπές στην αντιμετώπιση του συστήματος αρχείων του iPhone. Ενώ το τηλέφωνο Google μπορούσε περιστασιακά να διαβάζει φωτογραφίες και βίντεο από το σύστημα αρχείων του iPhone, δεν λειτουργούσε πάντα ακόμη και με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.

Το iPhone, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να διαβάσει το σύστημα αρχείων του Pixel 8 Pro και δεν θα σας αφήσει να προβάλετε ή να μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο.

sindesan-android-me-iphone-2_City.png
Φωτογραφία: Dhruv Bhutani / Android Authority



Άρα φαίνεται πως στην καλύτερη περίπτωση όταν συνδέετε ένα iPhone 15 Pro και ένα Pixel 8 Pro είναι ότι το τηλέφωνο με υψηλότερη κατάσταση μπαταρίας θα φορτίζει το άλλο τηλέφωνο.

Ωστόσο, εάν ορίσετε το Pixel 8 Pro ως κυρίαρχη συσκευή, είναι πολύ πιθανό το τηλέφωνο να αντλεί ενέργεια από το iPhone ανεξάρτητα από την κατάσταση ισχύος των δύο τηλεφώνων. Η μεταφορά αρχείων μεταξύ των δύο τηλεφώνων είναι επίσης τεχνικά δυνατή, αλλά το Pixel 8 Pro δεν διαβάζει πάντα με επιτυχία το σύστημα αρχείων του iPhone.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ