Ακτιβιστές για το κλίμα «εισέβαλαν» στον τελικό τουρνουά Tekken

Ψέκασαν την οθόνη με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί μπογιά τους και είπαν πως «Αν μολύνουμε την ατμόσφαιρα με περισσότερο άνθρακα είναι game over».

Article featured image
Article featured image


Ακτιβιστές για το κλίμα της οργάνωσης «Just Stop Oil» εισέβαλαν σε σκηνή και έριξαν πορτοκαλί μπογιά στην τελευταία τους διαμαρτυρία στο μεγαλύτερο συνέδριο παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τρεις διαδηλωτές εισέβαλαν στη σκηνή χθες το απόγευμα για να διαταράξουν τον τελικό του πρωταθλήματος «Tekken 7» στην εκδήλωση «EGX 2023», καλύπτοντας τον εξοπλισμό με την χαρακτηριστική πορτοκαλί μπογιά τους.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μέλη της οργάνωσης διέκοψαν τη παράσταση «Les Miserables» στο West End του Λονδίνου - καταστρέφοντας το διάσημο τραγούδι «One Day More».

Χρησιμοποίησαν ειδικά προσαρμοσμένα νεροπίστολα για να ψεκάσουν με την χαρακτηριστική πορτοκαλί μπογιά τους την οθόνη και άλλο εξοπλισμό. Έκτοτε έχουν συλληφθεί τρία άτομα, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία Met.



Ένας από τους τρεις είπε: «Είμαστε το Just Stop Oil και απαιτούμε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει τη χρήση πετρελαίου, φυσικού αεριού και κάρβουνου».

Ένα μέλος της ασφάλειας προσπαθεί στη συνέχεια να συνοδεύσει τους διαδηλωτές εκτός σκηνής, αλλά αυτοί συνεχίζουν να φωνάζουν και να διακόπτουν την εκδήλωση, μέχρι που τελικά απομακρύνονται με τη βία.

Ένας από τους εκπροσώπους του «Just stop Oil» δήλωσε: «Τα βιντεοπαιχνίδια μάς επιτρέπουν να αποδράσουμε σε νέες και συναρπαστικές διαστάσεις, αλλά όσα συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο επιφέρουν τον θάνατο δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

»Αν μολύνουμε την ατμόσφαιρα με περισσότερο άνθρακα σε αυτό το σημείο το παιχνίδι τελείωσε. Οι gamers συνεργάζονται για να κερδίσουν και αυτές είναι δεξιότητες που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.



»Όλοι πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι και να συμμετάσχουν στην αντίσταση των πολιτών ενάντια στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, γιατί αυτό δεν είναι παιχνίδι. Ας ενωθούμε για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ασφαλή, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην εξερεύνηση κυβερνοκόσμων. Ελάτε μαζί μας στην διαδήλωση που διοργανώνουμε στις 29 Οκτωβρίου στο Λονδίνο».

Μεταξύ των ακτιβιστών που διέκοψαν το τουρνουά Tekken βρισκόταν και ο 20χρονος καλλιτέχνης Idris, ο οποίος δήλωσε: «Όταν ακούω για την κλιματική κρίση και τον αριθμό των ανθρώπων που θα εκτοπιστούν και θα πεθάνουν, δεν μπορώ να χωρέσω τους αριθμούς στο μυαλό μου. Σκέφτομαι τη μαμά μου, τον μπαμπά μου, τον αδελφό μου και τους φίλους μου. Όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ απειλούνται από την κλιματική καταστροφή και είναι ο λόγος που δεσμεύομαι στην πολιτική ανυπακοή».




Με πληροφορίες από DailyMail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ