Μάλλον δόθηκε λύση στο αιώνιο πρόβλημα «δεν ξέρω τι θα φορέσω σήμερα»

Δείτε το «φόρεμα του μέλλοντος» να αλλάζει στυλ και σχέδια καθώς το φορά η δημιουργός του.

Article featured image
Article featured image


Κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου συνεδρίου της Adobe, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο έναν πολύ μεγάλο αριθμό μηχανικών, προγραμματιστών και δημιουργών, η εταιρεία παρουσίασε κάτι πολύ πρωτοποριακό.

Η Adobe παρουσίασε ένα ένδυμα, συγκεκριμένα ένα φόρεμα, το οποίο φέρει μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία, η οποία του επιτρέπει να αλλάζει σχέδια και στυλ με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στη σκηνή ανέβηκε για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση η Dr. Christine Dierk, μια ερευνήτρια που εργάζεται για την Adobe. Η Christine φορούσε η ίδια ένα από τα πρώτα λειτουργικά πρωτότυπα του «Project Primrose», ένα πρωτοποριακό εγχείρημα στην τεχνολογία της μόδας που χρησιμοποιεί ένα αρθρωτό σύστημα απεικόνισης. Το σύστημα αυτό είναι ικανό να αποτυπώνει τόσο στατικά όσο και δυναμικά σχέδια σε διάφορες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων.



Η καινοτόμος τεχνολογία πίσω από το «Project Primrose» συνδυάζει διάφορα προηγμένα εργαλεία και πλατφόρμες. Σύμφωνα με την Adobe, χρησιμοποιεί ως βάση εύκαμπτα υφάσματα και επιτρέπει σε μια ολόκληρη επιφάνεια να προβάλλει περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση των Adobe Stock, After Effects, Firefly και Illustrator. Ενώ το διαδραστικό φόρεμα ήταν το αποκορύφωμα της επίδειξης, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία προσφέρει πιθανές εφαρμογές και σε πολλούς άλλους τομείς, αφού για παράδειγμα μπορούν να δημιουργηθούν και έπιπλα όπως καναπέδες που αλλάζουν εμφάνιση, μέχρι και διαδραστικά αξεσουάρ μόδας, όπως τσάντες.



Μάλιστα, το «Project Primrose» φιλοδοξεί να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ασχολούνται με τη μόδα. Αντί να αγοράζουν νέα ρούχα ή αξεσουάρ, οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν νέα μοντέρνα σχέδια από κορυφαίους σχεδιαστές και να φρεσκάρουν με αυτόν τον τρόπο την ήδη υπάρχουσα γκαρνταρόμπα τους! Μάλιστα, μπορούν και οι ίδιοι να γίνουν σχεδιαστές και να δημιουργούν έτσι πιο εύκολα τα δικά τους πρωτότυπα ρούχα. Αυτό θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της μόδας στη ζωή των καταναλωτών, καθιστώντας την πιο δυναμική και προσαρμόσιμη.


Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ