Κίνηση ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του προστάτη

H BDSwiss 3η Μπλε Διαδρομή θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα.

Article featured image
Article featured image


Στην Κύπρο όπως και σε όλη την υφήλιο αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των νέων ασθενών με καρκίνο του προστάτη. Η ευαισθητοποίηση των αντρών και το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση είναι ένα ατομικό δικαίωμα το οποίο προϋποθέτει λεπτομερή πληροφόρηση όλων των ανδρών στην χώρα μας.

Το σωματείο «Europa Uomo» Κύπρου φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με καρκίνο του προστάτη. Ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί πλήρες μέλος του συνασπισμού Europa Uomo. Είναι ένας εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιτελεί ένα σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, στοχεύοντας με τις δράσεις του και τις υπηρεσίες του στον άνθρωπο με καρκίνο του προστάτη και στην οικογένεια του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ασθένειας του. Σκοπός της ίδρυσής του είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας, γεγονός που θα επιτευχθεί μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του προστάτη, καθώς επίσης και την ενημέρωση για τις μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Όραμά τους, μια κοινωνία απαλλαγμένη από την απειλή του καρκίνου του προστάτη, στην οποία να διασφαλίζεται η ποιότητα και το δικαίωμα στη ζωή.


ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ο αθλητισμός αναπτύσσει αρμονικά το σώμα και το πνεύμα, προσφέροντας υγεία στον οργανισμό και σωματική ευρωστία. H BDSwiss 3η Μπλε Διαδρομή είναι μια κοινή προσπάθεια του EUROPA UOMO Κύπρου, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, του ποδηλατικού σωματείου KMeaters και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λάβει μέρος την Κυριακή 08 Οκτώβριου 2023 και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πέραν των 1000 ποδηλατιστών από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό.

bdswiss-3i-mple-diadromi-DT_city.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ