Επικίνδυνο challenge στο TikTok έστειλε παιδί στο Μακάριο Νοσοκομείο

Φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με τον Δρα Αβραάμ Ηλία.

Article featured image
Article featured image

Στο Μακάριο Νοσοκομείο νοσηλευόταν τις προηγούμενες ημέρες ανήλικος μετά από challenge στο Tik-Tok.

Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» ο Δρ Αβραάμ Ηλία αναφέρθηκε στο περιστατικό αλλά και στον ανήλικο που νοσηλεύτηκε στο Μακάριο Νοσοκομείο.


«Αυτό το blackout challenge όπως λέγεται είναι μια μόδα στο TikTok μεταξύ των εφήβων όπου κρατάνε την αναπνοή τους με διάφορους τρόπους. Είτε κρατάνε οι ίδιοι την αναπνοή τους είτε μπορεί να δέσουν ένα κορδόνι γύρω από τον λαιμό τους με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους, να λιποθυμούν και να πέφτουν στο έδαφος.

Είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό το οποίο πήρε εξιτήριο πριν από τρεις ημέρες σε σχολείο της Λευκωσίας. Όταν κάνουν αυτήν την πρόκληση, συνήθως υπάρχει κάποιος από πίσω και τους πιάνει όταν πέφτουν. Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε κανένα να το πιάσει και κτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο, να κάνει αξονική τομογραφία και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στο Μακάριο Νοσοκομείο», είπε ο Δρ Αβραάμ.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε μεταξύ των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου είναι μια συνήθεια που έχει πάρει έκταση. Μαθητές σχεδόν καθημερινά κάνουν αυτήν τη συνήθεια, η οποία πρέπει να σταματήσει. Στο εξωτερικό έχει οδηγήσει παιδιά ακόμη και σε θάνατο από αυτήν την παρατεταμένη ασφυξία ή και λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ