Πέθανε η Ίντι, το βρέφος που έλαβε ιταλική υπηκοότητα για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Ρώμης

Το μωρό από τη Βρετανία υπέφερε από μια σπάνια γενετική ασθένεια.

Article featured image
Article featured image

Η μικρή Ίντι Γκρέγκορι, μόλις οκτώ μηνών, πέθανε χθες τη νύχτα σε μονάδα φροντίδας της Βρετανίας. Το βρέφος από τη Βρετανία αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα δικηγόρος της οικογένειάς της, η οποία βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τη βρετανική δικαιοσύνη.

Οι γονείς τής Γκρέγκορι, ο Ντιν Γκρέγκορι και η Κλερ Στάνιφορθ, πάλεψαν για να συνεχίσει η μηχανική υποστήριξη με την ελπίδα ότι οι πειραματικές θεραπείες θα μπορούσαν να παρατείνουν τη ζωή της. Ωστόσο, έχασαν τον περασμένο μήνα τον δικαστικό αγώνα για να κρατήσουν το παιδί τους σε μηχανική υποστήριξη και να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο παίδων του Βατικανού στη Ρώμη.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι την περασμένη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση χορήγησε στη μικρή την ιταλική υπηκοότητα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και να της επιτραπεί να μεταφερθεί στην Ιταλία.


Το βρέφος πέθανε στις 01:45 GMT (03:45 ώρα Κύπρου), όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ ο Σιμόνε Πίλον, Ιταλός δικηγόρος και πρώην βουλευτής, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια Γκρέγκορι.

Το βρέφος έπασχε από μια σπάνια, ανίατη και εκφυλιστική μιτοχονδριακή νόσο, που έκανε τα κύτταρά του να μην παράγουν αρκετή ενέργεια.

morofj.png



Οι γιατροί της υποστήριζαν ότι υπέφερε από έντονο πόνο και αγωνία και δεν υπήρχε νόημα για περαιτέρω θεραπεία. Τα αγγλικά δικαστήρια συμφώνησαν με το πόρισμα των γιατρών και την Παρασκευή εκδόθηκε η τελευταία απόφαση για την υπόθεση.

Μετά τη δικαστική απόφαση, το βρέφος μεταφέρθηκε το Σάββατο από νοσοκομείο του Νότιγχαμ στην κεντρική Αγγλία σε ένα κέντρο περίθαλψης όπου αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα.

Το Σάββατο αναφέρθηκε στην υπόθεση και ο πάπας Φραγκίσκος λέγοντας ότι προσεύχεται για το παιδί, την οικογένειά του και για όλα τα παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο και τις ασθένειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ