Ισότιμη συμμετοχή όλων στην κοινωνία, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις. Συμφωνείς;

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης του ΟΝΕΚ με θέμα τον ρατσισμό και την κοινωνική συμπερίληψη.

Article featured image
Article featured image

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου παρουσιάζει την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, στις 12:00 μ.μ., σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, στη Λευκωσία, τη νέα του εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα τον ρατσισμό και την κοινωνική συμπερίληψη.

Κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας, η οποία φέρει τον τίτλο «Εξακολουθείς να συμφωνείς;», είναι η Νικόλ Επουά από το Καμερούν, μια μετανάστρια στην Κύπρο από μικρή ηλικία, που εξαιτίας ακριβώς της καταγωγής της, έχει γίνει αποδέχτης ρατσιστικών συμπεριφορών και διακρίσεων. Βασικός στόχος του ΟΝΕΚ, είναι η ανάπτυξη αντιρατσιστικής κουλτούρας μέσα από την καλλιέργεια ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Η εκστρατεία έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης παγκύπριας έρευνας που διενήργησε ο ΟΝΕΚ για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ενσωμάτωσης, τα αποτελέσματα της οποίας κατέδειξαν πως οι νέοι εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διακρίσεων και αποκλεισμών στην κυπριακή κοινωνία.

Ανάμεσα στις κύριες επιδιώξεις της νέας εκστρατείας του ΟΝΕΚ, είναι επίσης η μετάδοση, η κατανόηση και η εμπέδωση της σπουδαιότητας της έννοιας της συμπερίληψης χωρίς διακρίσεις, που μεταφράζεται σε ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και διασφάλιση ίσων ευκαιριών στη ζωή για όλους.

Μάθε περισσότερα εδώ: https://onek.org.cy/ekstrateia-kata-tou-ratsismou/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ