«Ενοικιάζω μισό queen size κρεβάτι για $900 τον μήνα»

Η στεγαστική κρίση οδηγεί στην πρακτική του «ζεστού κρεβατιού».

Article featured image
Article featured image


Η απελπισία της αγοράς κατοικίας στο Τορόντο έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, με άτομα να σκέφτονται να νοικιάσουν μισό κρεβάτι για υπέρογκο ποσό.

Ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok από τη μεσίτη Anya Ettinger με έδρα το Τορόντο αποκάλυψε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook (τώρα έχει διαγραφεί), όπου μισό κρεβάτι κοστολογήθηκε για 900 καναδικά δολάρια (σχεδόν 600 ευρώ) τον μήνα.

Η διαγραμμένη ανάρτηση στο Facebook που αναφέρεται στο βίντεο έγραφε: «Ψάχνω για μια εύχρηστη γυναίκα για να μοιραστούμε την κύρια κρεβατοκάμαρα με ένα queen size κρεβάτι. Το έκανα και στο παρελθόν με μια συγκάτοικο που βρήκα στο Facebook και λειτούργησε τέλεια!».

Η Anya Ettinger, το πρόσωπο που έφερε στην επιφάνεια αυτήν την ανησυχητική τάση είπε: «Όταν νομίζεις ότι η αγορά του Τορόντο δεν μπορεί να γίνει χειρότερη, έγινε. Νοικιάζετε ένα χώρο στο κρεβάτι σας για 900 [καναδικά] δολάρια το μήνα; Δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι το μισούν εδώ».

@aserealty just when you thought the Toronto rental market couldn’t get any worse, it did. Someone is trying to rent out a space in their queen sized bed in a downtown condo for $900/mo. And the worst part is that someone is actually going to rent this… SEND HELP #rentalmarket #roomrental #torontorentals #rentalcrisis #realestatefail ♬ BGM perfect for item description - Mi-on(みおん)



Το βίντεο της Anya Ettinger όχι μόνο έχει γίνει viral, αλλά αποκαλύπτει και τη σοβαρότητα της στεγαστικής κρίσης στο Τορόντο. Η πόλη, γνωστή για τις παράλογες τιμές ακινήτων, παραμένει μια από τις πιο ακριβές αγορές κατοικιών στον Καναδά.

Το μέσο κόστος ενός ακινήτου με ένα υπνοδωμάτιο στο Τορόντο ανέρχεται στα 2.614 $ το μήνα, ωθώντας περισσότερους ανθρώπους να επιλέξουν μη συμβατικές ρυθμίσεις διαβίωσης, όπως η κοινή χρήση ενός κρεβατιού, για να μειώσουν το κόστος.

Σύμφωνα με έκθεση του Moneycontrol, αυτή η περίεργη τάση της ενοικίασης μισού κρεβατιού δεν περιορίζεται μόνο στο Τορόντο. Τα αναδυόμενα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η πρακτική του «ζεστού κρεβατιού (hot bedding)», που μοιράζεσαι ένα κρεβάτι με έναν άγνωστο για να μειώσεις το κόστος ενοικίου, κερδίζει έδαφος.

Η έκθεση αναφέρθηκε επίσης σε μια έρευνα του 2021 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, η οποία αποκάλυψε ότι το 3% των ερωτηθέντων, κυρίως ξένοι φοιτητές στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, κατέφυγαν στο «ζεστό κρεβάτι» ως μια δημιουργική λύση για την καταπολέμηση των υπερβολικών τιμών ενοικίασης.


Με πληροφορίες από WIONews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ