Γιαγιά από το Μεσολόγγι αγόρασε από το υστέρημά της ένα ασθενοφόρο για την πόλη της

Η αλληλεγγύη το μόνο μας όπλο. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

«Η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου δεν είναι ούτε εφοπλίστρια ούτε βιομήχανος… Είναι μια συνταξιούχος αγρότισσα. Με το υστέρημά της, μετά από πολλές δεκαετίες εργασίας, έκανε ένα κομπόδεμα και αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο αξίας περίπου 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου. Παράδειγμα προς μίμηση. Ότι δεν μπόρεσε η πολιτεία το κατάφερε η κυρία Αθηνά. Σε ευχαριστούμε», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κύριος Βαγγέλης Μουλαράς, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ.



Η πράξη της κας Αθηνάς είναι ακόμη μία απόδειξη της δύναμης της αλληλεγγύης, η οποία μπορεί να επιτύχει μικρά θαύματα.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει το messolonghinews.gr διαβάζουμε:

«Με ένα καινούργιο ασθενοφόρο ενισχύθηκε την Πέμπτη 23/11 ο τομέας ΕΚΑΒ Μεσολογγίου το οποίο και τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Το ασθενοφόρο αυτό δεν αποτελεί αποτέλεσμα προμήθειας του υπουργείου ή άλλου κρατικού φορέα, αλλά δωρεά της κυρίας Αθηνάς Παπαχρήστου, από το Μεσολόγγι. Η κυρία Αθηνά που ούτε επιχειρηματίας είναι ή ήταν, ούτε προέρχεται από οικονομικό ‘τζάκι’, αλλά μια συνταξιούχος αγρότισσα που ζει στο Μεσολόγγι. Δώρισε το ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ με τον όρο ότι αυτό θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου».

Εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την υπέροχη πράξη, η κα Αθηνά είπε στο τοπικό σάιτ: «Χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε, αυτό έπαθε βλάβη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ταξί. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η κα Αθηνά αναφέρθηκε και στον «γολγοθά» που πέρασε με τον άνδρα της, ο οποίος ήταν άρρωστος για 12 χρόνια και χρειάζονταν συχνά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Μεσολόγγι.

«Ήταν 12 χρόνια άρρωστος, χρειαζόταν να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο και δεν μπορούσαν να μας στείλουν ένα ασθενοφόρο, πέρασα πολλά, έπαιρνα ταξί», είπε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως παίρνει μία σύνταξη 400 ευρώ, έκανε οικονομία, πούλησε ένα χωράφι και έτσι κατάφερε να δωρίσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ