Κατέρρευσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από τον Λευκό Οίκο [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν άντεξε.

Article featured image
Article featured image

Ισχυροί άνεμοι έριξαν το Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη (29/11) προκαλώντας αναστάτωση στους περαστικούς.

Περίπου στις 5 μ.μ., το επιβλητικό έλατο μήκους 12,19 μέτρων, έπεσε με τα συνεργεία να σπεύδουν να σώσουν το δέντρο και να το στηρίξουν όρθιο με γερανό. Οι αρχές απέτρεψαν περαστικούς και ΜΜΕ να πλησιάσουν στο σημείο.

christmastreewhitehouse2.pngΑποκαταστάθηκε, ωστόσο, άμεσα μέσα σε λίγες ώρες σύμφωνα με το Associated Press.

«Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης του χριστουγεννιάτικου δέντρου και την αντικατάσταση ενός σπασμένου καλωδίου, το δέντρο είναι πλέον όρθιο από τις 6 μ.μ.», ανέφερε σχετική δήλωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον τρία εθνικά χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν πέσει στο παρελθόν από τον άνεμο, συμπεριλαμβανομένου ενός το 2011.Σημειώνεται ότι, η φωταγώγηση του δέντρου είναι μια ετήσια γιορτινή παράδοση του Λευκού Οίκου, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη (30/11). Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο αν το περιστατικό της Τρίτης θα το καθυστερήσει.

Το φετινό δέντρο είναι καινούργιο και φυτεύτηκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, αντικαθιστώντας ένα παλαιότερο δέντρο που, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, εμφάνισε μύκητες, το λεγόμενο «needle cast» που προκάλεσε το καφέ χρώμα των βελόνων του και την πτώση τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ