Βλέπεις κι εσύ το πρόσωπο πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης;

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο βίντεο, μπορεί κανείς να διακρίνει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μιας (μάλλον) λαξευμένης προσωπογραφίας.

Article featured image
Article featured image


Παιχνίδι της φύσης ή το μεγαλύτερο μυστήριο της Ακρόπολης; Εδώ και 30 και πλέον χρόνια που συντηρείται ο βράχος της Ακρόπολης με πληθώρα εργασιών κανείς δεν έχει δώσει σημασία σε κάτι που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό.

Σύμφωνα με τις εικόνες από το «Up Stories» φαίνεται να υπάρχει μία λαξευμένη προσωπογραφία η βραχογραφία όπως συνηθίζουμε να λέμε η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του ιερού βράχου.

Η λαξευμένη αυτή βραχογραφία στην Ακρόπολη φέρεται να απεικονίζει ένα ανδρικό προφίλ με γένια και φιλοσοφική διάθεση.

laksevmeni-prosopografia-akropoli-kentriki_city.png



Εύκολα διακρίνει κανείς τα μάτια, τη μύτη, αλλά και το στόμα, ενώ το περίεργο είναι ότι στο ένα ρουθούνι του προσώπου φαίνεται να υπάρχει είσοδος σπηλαίου, ίσως στοά, που κανείς δεν γνωρίζει πού οδηγεί.

laksevmeni-prosopografia-akropoli-kikloi_city.png



Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί στην άποψη πως πρόκειται για ανθρώπινο κατασκεύασμα και όχι παιχνίδι της φύσης είναι πως τα βλέφαρα αυτού του γιγάντιου προσώπου είναι ξεκάθαρο πως είναι τεχνητή ανθρώπινη προσθήκη επάνω στον βράχο και όχι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.

Σύμφωνα με απόψεις διαφόρων ερευνητών η φιγούρα απεικονίζει τον Ποσειδώνα, τον Δία ή τον Περικλή. Η διάβρωση ωστόσο από τον χρόνο έχει αλλοιώσει κατά πολύ το πρόσωπο.



Πάντως μάλλον το πρόσωπο της βραχογραφίας πρέπει να είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία έχασε τη μάχη από την Αθηνά και έτσι η πόλη των Αθηνών πήρε το όνομά της από τη θεά της σοφίας.

Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί προς αυτήν την άποψη είναι πως το λαξευμένο ανδρικό πρόσωπο κοιτάζει προς την Θάλασσα της οποίας θεός ήταν ο Ποσειδώνας.


Με πληροφορίες από upstories

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ