Πριν από 2 χρόνια ένα ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε έναν μηχανικό και τον τραυμάτισε

Το περιστατικό όμως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες.

Article featured image
Article featured image

Μια σοβαρή επίθεση από ρομπότ δέχθηκε μηχανικός λογισμικού της Tesla στο εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Όστιν του Τέξας. Ο εργαζόμενος μάλιστα τραυματίστηκε στο χέρι από την επίθεση.

Σύμφωνα με την New York Post, μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα «Information» ότι το ρομπότ, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να μετακινεί εξαρτήματα αυτοκινήτων από αλουμίνιο, στράφηκε στον μηχανικό και βύθισε τα μεταλλικά του νύχια στην πλάτη και το χέρι του, τραυματίζοντάς τον, ενώ το πάτωμα γέμισε με αίματα.

Ο μηχανικός προγραμμάτιζε το λογισμικό που ελέγχει τα ρομπότ των οποίων η δουλειά είναι να κόβουν εξαρτήματα αυτοκινήτων από κομμάτια αλουμινίου που είχαν πρόσφατα εκχυθεί.

Ενώ δύο από τα ρομπότ ήταν απενεργοποιημένα ώστε ο μηχανικός και το συνεργείο του να μπορούν να εργαστούν στα μηχανήματα, ένα τρίτο έμεινε κατά λάθος ενεργοποιημένο – με αποτέλεσμα την επίθεση, δήλωσαν μάρτυρες στην Information.

Ο τραυματίας μηχανικός προσπάθησε να απομακρύνει το ρομπότ και παράλληλα ένας άλλος εργαζόμενος πάτησε το κουμπί απενεργοποίησης έκτακτης ανάγκης για να δώσει τέλος στην επίθεση.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, το περιστατικό έγινε γνωστό καθώς έλαβε μια έκθεση για τον τραυματισμό που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και στις υγειονομικές αρχές της κομητείας Τράβις, ενώ αυτό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια.

Ο μηχανικός υπέστη ένα κόψιμο στο αριστερό του χέρι χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό
. Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ