Ξέσπασε σε κλάματα ο Κιμ ζητώντας από τις γυναίκες να κάνουν περισσότερα παιδιά

Κλαίμε. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξέσπασε σε κλάματα μπροστά σε χιλιάδες «μητέρες» της Βόρειας Κορέας καθώς τις παρακαλούσε να κάνουν περισσότερα μωρά ώστε να σταματήσει η μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα.

Ο δικτάτορας εθεάθη να σκουπίζει τα μάτια του με ένα μαντήλι, κάνοντας έκκληση προς τις γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί σε μια Εθνική Συνάντηση Μητέρων στην Πιονγκγιάνγκ την Κυριακή.



Απευθυνόμενος στο κοινό ως «Αγαπητές Μητέρες», τούς είπε «Η πρόληψη της μείωσης του ποσοστού γεννήσεων και η καλή φροντίδα των παιδιών είναι τα καθήκοντά μας στο σπίτι που πρέπει να χειριστούμε ενώ εργαζόμαστε με μητέρες».

Πρόσθεσε ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από «κοινωνικά καθήκοντα και οι μητέρες μας πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπισή τους».

«Αυτά τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την ανατροφή των παιδιών τους ώστε να συνεχίσουν σταθερά την επανάστασή μας, την εξάλειψη των πρόσφατα αυξανόμενων μη σοσιαλιστικών πρακτικών, την προώθηση της οικογενειακής αρμονίας και της κοινωνικής ενότητας, την εγκαθίδρυση ενός υγιούς τρόπου πολιτιστικής και ηθικής ζωής, την ενίσχυση των κομμουνιστικών αρετών, σταματώντας τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων, φροντίζοντας καλά τα παιδιά και εκπαιδεύοντάς τα αποτελεσματικά.

»Αυτά ανήκουν στις κοινές οικογενειακές μας υποθέσεις, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενώνοντας τα χέρια με τις μητέρες μας».

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση με παραδοσιακές ενδυμασίες, βλέποντας τον Κιμ να «σπάει», έκλαιγαν μαζί του, τον χειροκροτούσαν και τον επευφημούσαν.



Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό εκτιμά ότι από το 2023 το ποσοστό γονιμότητας, ή ο μέσος αριθμός παιδιών που γεννιούνται από μια γυναίκα στη Βόρεια Κορέα, ήταν 1,8, εν μέσω μιας παρατεταμένης πτώσης του ποσοστού τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ποσοστό γονιμότητας παραμένει υψηλότερο από ό,τι σε ορισμένες από τις γειτονικές χώρες της Βόρειας Κορέας, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοια πτωτική τάση.

Η Νότια Κορέα είδε το ποσοστό γονιμότητάς της να πέφτει σε ιστορικό χαμηλό 0,78 πέρυσι, ενώ η Ιαπωνία σημείωσε πτώση στο 1,26.

Τα μειωμένα ποσοστά γεννήσεων στη Νότια Κορέα έχουν προκαλέσει έλλειψη παιδιάτρων, ενώ μια πόλη φιλοξενεί ακόμα και εκδηλώσεις ταιριάσματος για την ενίσχυση των ποσοστών γεννήσεων.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 25 εκατομμυρίων κατοίκων, τις τελευταίες δεκαετίες αντιμετώπισε επίσης σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του θανατηφόρου λιμού τη δεκαετία του 1990, συχνά ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών όπως πλημμύρες που βλάπτουν τις σοδειές.

Σημειώνεται ότι η χώρα εφάρμοσε προγράμματα ελέγχου των γεννήσεων τη δεκαετία του 1970-80 για να επιβραδύνει τη μεταπολεμική αύξηση του πληθυσμού. Το ποσοστό γονιμότητας της χώρας κατέγραψε σημαντική πτώση μετά τον λιμό στα μέσα της δεκαετίας του 1990 που εκτιμήθηκε ότι είχε σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ανέφερε σε έκθεσή του τον Αύγουστο το Ερευνητικό Ινστιτούτο Hyundai με έδρα τη Σεούλ.

«Δεδομένου ότι η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει πόρους και τεχνολογικές προόδους, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δυσκολίες για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας της εάν δεν παρασχεθεί επαρκές εργατικό δυναμικό», ανέφερε η έκθεση του ινστιτούτου.


Με πληροφορίες από independent.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ