Μέρος του «κοριτσιού με το χούλα χούπ» εντοπίστηκε στην Τρεμιθούσα

Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να το αγόρασε από τους υπόλοιπους για ποσό μικρότερο των €100.

Article featured image
Article featured image


Στον εντοπισμό τεμαχίου που φαίνεται να αποτελεί μέρος του μπρούντζινου γλυπτού που κλάπηκε στην Πάφο προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής η Αστυνομίαμ σε αγροτική περιοχή της Τρεμιθούσας.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Νίκο Τσαπή, βάσει πληροφορίας που δόθηκε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, το απόγευμα της Πέμπτης μέλη του ΤΑΕ από χτες και σε ολονύκτιες έρευνες που κράτησαν μέχρι σήμερα το πρωί της Παρασκευής, εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του χωριού Τρεμιθούσα, ένα τεμάχιο το οποίο πιστεύεται ότι προέρχεται από το μπρούντζινο γλυπτό που απέσπασαν άγνωστοι από το Χάνι του Ιμπραήμ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κ. Τσαπής είπε πως η σκηνή έχει τεθεί υπό φρούρηση και οι εξετάσεις με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν προς εντοπισμό και των υπολοίπων τεμαχίων. Επιπρόσθετα ο κ. Τσαπής ανέφερε πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας επέδειξε ενδιαφέρον για το όλο θέμα.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, μετά τη σύλληψη δύο προσώπων, ενός 55χρονου και ενός 37χρονου - που τελούν υπό τετραήμερη προσωποκράτηση - και από τις περαιτέρω εξετάσεις του ΤΑΕ Πάφου προέκυψε μαρτυρία ότι σε κάποιο στάδιο το αγαλματίδιο πέρασε στην κατοχή άλλων δύο προσώπων, ηλικίας 24 ετών και 50 ετών.

Όπως αναφέρει το Sigmalive, o 24χρονος είναι έμπορος παλαιών μετάλλων και αγόρασε το τεμαχισμένο άγαλμα από τους τέσσερις συλληφθέντες και καταζητούμενους έναντι του ποσού των €85.



Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την κλοπή και τον σάλο που δημιουργήθηκε οι ύποπτοι επισκέφθηκαν εκ νέου τον 24χρονο και παρέλαβαν πίσω το άγαλμα, επιστρέφοντας τα χρήματα.

Εναντίον του 24χρονου και του 50χρονου εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για το αδίκημα της κλεπταποδοχής. Ο 24χρονος συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση ενώ ο 50χρονος καταζητείται. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται ήδη και μια 43χρονη. Εξάλλου, ανακρινόμενος ο 55χρονος φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη του αδικήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 31 Ιανουαρίου δόθηκε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος μαζί με την 43χρονη που καταζητείται είχαν στην κατοχή τους το άγαλμα που κλάπηκε και το οποίο απεικονίζει «Το κορίτσι με το χούλα χουπ».

Σε έρευνες που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Πάφου στα κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών της περιοχής θεάθηκαν κάποια πρόσωπα να μεταφέρουν το άγαλμα σέρνοντας το. Επίσης θεάθηκε μοτοσυκλέτα να πηγαινοέρχεται στην περιοχή.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ