Έκκληση για βοήθεια από τον κατεχόμενο Δήμο Λευκωσίας

Οι ανάγκες για τους σεισμόπληκτους είναι μεγάλες. Τι χρειάζονται και ποια τα σημεία περισυλλογής.

Article featured image
Article featured image


Ο άνθρωπος. Αυτό πρέπει πάντα να είναι το ζητούμενο και τίποτα άλλο. Εδώ και μερικές ημέρες η υφήλιος παρακολουθεί ένα τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της, με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη. Και δεν αναφερόμαστε την υλική.

Με τους νεκρούς να πολλαπλασιάζονται καθημερινά, η κάθε βοήθεια σε όσους τα κατάφεραν, έστω και αν έχασαν τα πάντα, είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Οι ανάγκες είναι πολλές και οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν επείγουσες ανάγκες για κουβέρτες, θερμάστρες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, θερμαντικά υλικά καινούργια ή σε καλή κατάσταση. Επιπλέον υπάρχουν ανάγκες σε παπλώματα, μαξιλάρια, χειμερινά παλτά, πουλόβερ, κάλτσες, γάντια, κασκόλ, σκουφιά, παπούτσια, χειμερινές μπότες, εσώρουχα, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη Πρώτων Βοηθειών, πτυσσόμενες καρέκλες, πτυσσόμενα τραπέζια, θερμοσίφωνες εξωτερικού χώρου, υπνόσακοι και υλικά για επένδυση δαπέδου σε σκηνές, σκηνές, εξοπλισμός φωτισμού με μπαταρίες, εξοπλισμός φωτισμού με ηλιακή ενέργεια, κονσερβοποιημένες τροφές, βρεφικές τροφές και φόρμουλες, γάλα, μπισκότα, μπαταρίες, Powerbanks, αδιάβροχα σακάκια.


*Η CITY επικοινώνησε με τον Δήμο Λευκωσίας στις ελεύθερες περιοχές, ώστε να μάθουμε εάν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο δράσης και βοήθειας, η οποία θα σταλεί στα κατεχόμενα για τους σεισμόπληκτους. Προς το παρόν δεν έχει συσταθεί κάποια οργανωμένη ενέργεια.

Πιο κάτω η αναλυτική λίστα που έχουν αναρτήσει διάφορες τ/κ σελίδες στα social media.

328263088_568732165164338_3339501943658481431_n.jpg

Η συλλογή γίνεται στο Σπίτι της Συνεργασίας μεταξύ των ωρών 10:00-17:00, με όλες τις δωρεές να μεταφέρονται στο Κέντρο Αντιμετώπισης Σεισμών που έχει στηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία (https://goo.gl/maps/BvZzsttzieQakxC68)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Γιγάντιο σαλιγκάρι βρέθηκε ζωντανό σχεδόν 6 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού

Article featured image

Πώς το να μασάμε περισσότερο το φαγητό βοηθάει τον εγκέφαλο

Article featured image

Έβαλε κουδούνι σε σχήμα νάρκης στην πόρτα του και τώρα κινδυνεύει με επτά χρόνια φυλακή