«Ξεχάστε τη Μύκονο»: Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Βρετανούς

Το «Which?» ζήτησε από 1000 και πλέον Βρετανούς, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα την τελευταία διετία, να αξιολογήσουν τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά.

Article featured image
Article featured image

Όταν τα μπλε χρώματα του ουρανού και της θάλασσας έρχονται σε πλήρη αρμονία με τον ήλιο, τα μαγευτικά τοπία, τις αμμώδεις παραλίες, το καλό φαγητό και την ηρεμία, τι να μην αρέσει από αυτήν την εικόνα;


Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η Κεφαλονιά κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Βρετανών ως το καλύτερο ελληνικό νησί. Ο μεγαλύτερος οργανισμός καταναλωτικών ερευνών «Which?» ζήτησε από 1000 και πλέον Βρετανούς, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα την τελευταία διετία, να αξιολογήσουν τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά. Με τίτλο «Ξεχάστε τη Μύκονο» ο οργανισμός προτείνει στους τουρίστες να κλείσουν τις διακοπές τους σε κάποιο από τα άλλα νησιά της λίστας.

jf.PNGΣυγκεκριμένα, η έρευνα περιελάμβανε οκτώ κατηγορίες προς αξιολόγηση: παραλίες, φαγητό και ποτό, ποιότητα καταλυμάτων, τουριστικά αξιοθέατα, φυσική ομορφιά, shopping, ηρεμία και γαλήνη και τέλος σχέση ποιότητας-τιμής.


Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το «Which?»

  1. Κεφαλονιά,
  2. Λευκάδα,
  3. Σκιάθος,
  4. Κρήτη,
  5. Κέρκυρα,
  6. Κως,
  7. Ζάκυνθος,
  8. Ρόδος,
  9. Σαντορίνη και
  10. Μύκονος.


Το νησί που έγινε ευρέως διάσημο από το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι ξεπέρασε μάλιστα τη Λευκάδα, η οποία πέρυσι βρισκόταν στην πρώτη θέση με συνολική βαθμολογία 85%, με την έρευνα να επισημαίνει ότι ήταν το μόνο νησί που έπιασε 5/5 στη κατηγορία «ηρεμία». Η «ξέφρενη» Μύκονος βρέθηκε στη τελευταία θέση με 55%, κυρίως λόγω της πολυκοσμίας και των υψηλών τιμών.


Πρώτη φορά οι Βρετανοί τουρίστες ξεπέρασαν τους Γερμανούς το 2022


Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 4,5 εκατομμύρια Βρετανοί ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους Γερμανούς τουρίστες στη χώρα, οι οποίοι διατηρούσαν τα πρωτεία για δεκαετίες.


Πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Guardian τονίζει μάλιστα, ότι ο αριθμός αυτός είναι 181% υψηλότερος από το 2021, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία.


Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, καθώς η Ελλάδα παραμένει στους τρεις κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς μετά από την Ισπανία και τη Γαλλία.


Βέβαια, πολλά είναι τα βρετανικά άρθρα τα οποία, από την αρχή του έτους, προειδοποιούν τους Βρετανούς τουρίστες να κλείσουν όσο νωρίτερα γίνεται τα πακέτα διακοπών τους καθώς παρατηρείται αύξηση των τιμών της τάξης του 20%.


Παράλληλα δε, μόλις χθες, η επίσημη σελίδα της βρετανικής κυβέρνησης (uk.gov) συμβούλεψε τους Βρετανούς ταξιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν επισκεφτούν την Ελλάδα αυτό το διάστημα, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, δίνοντας έμφαση κυρίως στις απεργίες του δημόσιου τομέα και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια.


Πηγή: DW

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ