Διεθνή
Οι κερασιές στο Τόκιο άνθισαν προσφέροντας ένα πανέμορφο θέαμα
Οι κερασιές άνθισαν φέτος δέκα ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, καταγράφοντας ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας.
Η περίοδος που ανθίζουν οι κερασιές άρχισε επισήμως σήμερα στο Τόκιο, στην Ιαπωνία, 10 ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, καταγράφοντας ρεκόρ πρώιμης ανθοφορίας, κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται εδώ και κάποια χρόνια και συνδέεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι κερασιές αναμένεται να είναι σε πλήρη άνθηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.
Η στιγμή που ξεκινά η ανθοφορία των κερασιών σηματοδοτεί την αρχή του «χανάμι», μιας ιαπωνικής παράδοσης θαυμασμού των νέων λουλουδιών των «σακούρα» (κερασιές) και εορτασμού του ερχομού της άνοιξης με τη διοργάνωση πικ-νικ μεταξύ οικογενειών ή φίλων.
Η ανθοφορία των κερασιών είναι ένα γεγονός που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πολίτες σε όλη τη χώρα. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανταγωνίζονται σε προβλέψεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμά της σε όλο το αρχιπέλαγος και καλύπτουν κάθε χρόνο την περίοδο που ανθίζουν οι κερασιές με ενθουσιασμό.
Τα όμορφα ροζ και λευκά λουλούδια είχαν και πάλι φανεί από νωρίς στο Τόκιο το 2020 και το 2021, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία (JMA), η οποία στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία 70 ετών για το θέμα αυτό. Πέρυσι τα μπουμπούκια των κερασιών είχαν αρχίσει να ανοίγουν έξι ημέρες αργότερα.
«Είχαμε πολλές ζεστές μέρες τον Μάρτιο», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της JMA, μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα του Τόκιο, θέλοντας να εξηγήσει τον πρώιμο χαρακτήρα του φαινομένου.
«Η κλιματική αλλαγή μπορεί επίσης να έπαιξε ρόλο», πρόσθεσε.
Η JMA είχε ήδη εκτιμήσει το 2021 ότι το φαινόμενο αυτό συνδεόταν με την ανοδική τάση των θερμοκρασιών.
Η πανδημία της COVID-19 είχε ρίξει τη σκιά της στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «χανάμι» μεταξύ του 2020 και του 2022, ενώ οι ιαπωνικές αρχές συνιστούσαν να αποφεύγονται οι εορταστικές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.
Ως εκ τούτου το φετινό «χανάμι» θα είναι το πρώτο που θα μπορέσουν να γιορτάσουν οι Ιάπωνες χωρίς περιορισμούς από το 2019. Επίσης θα είναι το πρώτο σε τέσσερα χρόνια που θα μπορέσουν να χαρούν και ξένοι τουρίστες, καθώς η Ιαπωνία είχε κλείσει τα σύνορά της μεταξύ του 2020 και του 2022 λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Cherry blossom 2023 in Tenri city, Nara prefecture#CherryBlossom #Japan #NaturePhotography pic.twitter.com/hWxbSoXIwI
— Tanuki.no.mori (@Tanukinomori_JP) March 14, 2023
赤坂 #南部坂 にある早咲きの、#おかめざくら🌸
— 十河 翔🥇そごう しょう🏅SOGO SHO (@ShoSogo5) March 14, 2023
都内にある、穴場の早咲きスポットのひとつ。
このあたりは都会のど真ん中にありながらも、
昔の坂や建物が残っている、好きな場所です。#開花宣言#桜 #赤坂 #sakura #cherryblossom #桜開花 #いよいよ春本番 pic.twitter.com/OGrnfdWokl
#Japan announced the official start of #Tokyo's #cherryblossom season on Tuesday, 10 days earlier than usual and tied with a record early start seen only twice before. https://t.co/96nQAdU6YF pic.twitter.com/IxkKjO44e1
— Shanghai Daily (@shanghaidaily) March 14, 2023
アンギョウザクラ、咲いてたよ🌸場所: #川口市 アートギャラリー・アトリアの横 #桜 #cherryblossom pic.twitter.com/svqtZR3qJh
— ume🌟 (@ume2020n) March 14, 2023
祝! 東京のサクラ開花宣言🌸へ️₍ᐢ⓿ω⓿ᐢへ️₎️₍ノ️ᐢ⓿ω⓿ᐢ₎ノ🌸#イマソラ #キリトリセカイ #ファインダー越しの私の世界 #サクラ #桜 #cherryblossom #Nikon #Z7II #NIKKORZ 26mm pic.twitter.com/9uz7tif9y3
— あわぽむ。 (@awapom_photo) March 14, 2023