Το νέο «αληθινό» φωτόσπαθο της Disney από τα Star Wars είναι έτοιμο

Τα lightsabers μόλις έγιναν ακόμα πιο ρεαλιστικα και δίνουν την αίσθηση πως η λεπίδα φωτός τους ανάβει με τον ίδιο τρόπο όπως στις ταινίες. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Οι υπάλληλοι στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Disney ήταν αρκετά απασχολημένοι τα τελευταία χρόνια, αφού τουλάχιστον από το 2018 δούλευαν πάνω σε ένα πολυαναμενόμενο πρότζεκτ το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδικό event για τα θεματικά πάρκα της εταιρείας.

Το «αληθινό» φωτόσπαθο από τις ταινίες Star Wars φαίνεται πως είναι έτοιμο και ο πρόεδρος των Disney Parks, Josh D'Amaro, ανέβηκε στη σκηνή του SXSW και έκανε μια νέα επίδειξη της πραγματικά εντυπωσιακής τεχνολογίας που δίνει την αίσθηση πως η λεπίδα φωτός του lightstaber ανάβει με τον ίδιο τρόπο όπως στις ταινίες.

Τα φωτόσπαθα που είναι διαθέσιμα για αγορά αυτήν τη στιγμή είναι ρέπλικες αξίας εκατοντάδων ευρώ ή παιχνίδια, τα οποία αποτελούνται από τη βάση του φωτόσπαθου και μια πτυσσόμενη πλαστική λεπίδα ή από μια στατική, φωτεινή λεπίδα που τοποθετείται στη λαβή.



Η νέα τεχνολογία που παρουσίασε η Disney όμως, κάνει τα lightsaber ακόμα πιο ρεαλιστικά, με τη λαβή να περιέχει μέσα μια φωτεινή λεπίδα η οποία κάνει τον γνωστό και αγαπητό ήχο όταν ανάβει και όταν σβήνει.

«Έχω την πιο cool δουλειά στον κόσμο. Κρατάω ένα αληθινό lightsaber», είπε ο D'Amaro κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ενώ δεν κρατήθηκε και άναψε για δεύτερη φορά το φωτόσπαθό του.

Πρόκειται για ένα «πολύ δύσκολο πρότζεκτ» όπως αναφέρει η Leslie Evans, επικεφαλής του R&D τμήματος των Disney Parks, το οποίο δουλεύει πάνω σε αυτή την τεχνολογία τα τελευταία χρόνια. Δεν διευκρινίστηκε ακόμη όμως πότε θα διατεθούν αυτά τα νέας γενιάς lightsaber στα πάρκα της Disney και αν θα διατίθενται προς πώληση στα καταστήματα.



Με πληροφορίες από unboxholics / kotaku

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ