Η Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν, υποβλήθηκε σε τεστ DNA

Η εμφάνιση της νεαρής γυναίκας από την Πολωνία έστρεψε ξανά τα φώτα στην πολύκροτη υπόθεση του κοριτσιού που αγνοείται από το 2003.

Article featured image
Article featured image

Δείγματα DNA έδωσε η 21χρονη Πολωνή που ισχυρίζεται ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι η Βρετανίδα που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 στην Πορτογαλία.


Η Τζούλια Φαούστινα επιμένει σε Instagram και TikTok ότι μπορεί να είναι η Μαντλίν λόγω ομοιοτήτων στην ηλικία και την εμφάνισή τους. Να σημειωθεί ότι διαθέτει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρία διαφορετικά επίθετα, #Julia Faustyna, #Julia Wendell, #Julia Wandelt.


Η Τζούλια έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες ακολούθους και στις δύο πλατφόρμες, κάνοντας αναρτήσεις στον λογαριασμό @iammadeleinemccann.

madelfj.png
Η γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν.



Η 21χρονη έχει υποβάλει δείγματα για τρεις διαφορετικές ιατροδικαστικές εξετάσεις που θα σκιαγραφήσουν την αλληλουχία του DNA της, μαζί με ένα γενετικό τεστ τύπου «23andMe» για να διαπιστωθεί η καταγωγή της, δήλωσε η ιδιωτική ερευνήτρια Φία Γιόχανσον στο RadarOnline.com.


«Εάν τα αποτελέσματα δείξουν ότι είναι Βρετανίδα ή από αυτήν την περιοχή, τότε θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για τη Μαντλίν ΜακΚάν και θα επικοινωνήσουμε με τους ντετέκτιβ στην Πορτογαλία», δήλωσε η Γιόχανσον, η οποία μετέφερε τη 21χρονη Τζούλια από την Πολωνία σε ένα ασφαλές σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια σειρά απειλών για τη ζωή της.


«Έχουμε πολλά στοιχεία αυτήν τη στιγμή που δείχνουν ότι η Τζούλια μεταφέρθηκε σίγουρα στην Πολωνία από άλλη χώρα από μια διεθνή ομάδα διακίνησης ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση. Εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνα, αλλά η Τζούλια σίγουρα δεν είναι η βιολογική κόρη των γονιών της στην Πολωνία», δήλωσε η ερευνήτρια.


Το προφίλ της Τζούλια Φαούστινα


Η Φαούστινα είναι μια 21χρονη επίδοξη μουσικός και μοντέλο που ισχυρίστηκε στο Instagram ότι είναι η αγνοούμενη Βρετανίδα Μαντλίν ΜακΚάν.


Έχει μιλήσει εν συντομία για την προσωπική της ζωή, λέγοντας ότι έχει ένα αγόρι που «θέλει να με αφήσει εξαιτίας αυτής της υπόθεσης» και ότι μεγάλωσε πηγαίνοντας στο σχολείο σποραδικά.


Ορισμένες φορές αναφέρεται με το όνομα Julia Wendell ή Julia Wandelt. Η ίδια λέει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί μεγάλα κομμάτια της πρώιμης παιδικής της ηλικίας, δεν είναι σίγουρη για την ηλικία της και δεν έχει δει ποτέ το πιστοποιητικό γέννησής της.


«Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, αλλά η πρώτη μου μνήμη είναι πολύ δυνατή και αφορά διακοπές σε ζεστό μέρος όπου υπήρχε παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτήρια με διαμερίσματα», είπε. «Δεν βλέπω την οικογένειά μου σε αυτήν τη μνήμη».

madeline.jpg


Τι στοιχεία έχει ότι είναι η Μαντλίν;


Η Τζούλια Φαούστινα είναι από την Πολωνία και ζούσε στη Γερμανία ενώ μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ μετά από απειλές για τη ζωή της.


Υπάρχουν ελάχιστες σοβαρές αποδείξεις ότι είναι η εξαφανισμένη Βρετανίδα. Η 21χρονη ισχυρίστηκε ότι άκουσε για πρώτη φορά ότι ήταν η Μαντλίν από τη γιαγιά της πριν από λίγους μήνες.


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει τεκμηριώσει εμφανείς φυσικές ομοιότητες μεταξύ της ίδιας και της Μαντλίν – συμπεριλαμβανομένης μιας ευδιάκριτης καφέ κηλίδας στη δεξιά ίριδα κάθε κοριτσιού.


«Έχω παρόμοια μάτια, σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, είχα το κενό ανάμεσα στα δόντια [όπως η Μαντλίν]», έγραψε σε μια ανάρτηση, με φωτογραφίες της ίδιας και του παιδιού που απήχθη, δίπλα δίπλα.

dotmadelin.png



Η ίδια ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι καχύποπτη με τους γονείς της, εν μέρει επειδή δεν έχει δει ποτέ φωτογραφίες της μητέρας της εγκύου.


Μοιράστηκε επίσης ένα αστυνομικό σκίτσο ενός άνδρα τον οποίο μάρτυρες είδαν να κουβαλάει ένα παιδί στο θέρετρο της Πορτογαλίας τη νύχτα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, γράφοντας στο Instagram: «Αναγνωρίζω αυτό το άτομο.. μοιάζει πολύ με τον κακοποιητή μου», έγραψε.


Η Τζούλια υποστήριξε ότι την είχε κυνηγήσει ένας «Γερμανός παιδεραστής», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Ο Φρανσίσκο Μάρκο, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που συνδέεται με την υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν, έχει αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς της.


«Χωρίς να γνωρίζω τις λεπτομέρειες σε βάθος, δεν μου βγάζει νόημα» δήλωσε ο ίδιος στην ισπανική εφημερίδα El Independiente. «Δεν νομίζω πως είναι εκείνη» προσέθεσε.


Την ίδια στιγμή, ένας Γερμανός εισαγγελέας δήλωσε ότι είναι «σίγουρος» πως η Μαντλίν ΜακΚαν σκοτώθηκε από τον ύποπτο Κρίστιαν Μπρίκνερ. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός Εισαγγελέας, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος ερευνά την υπόθεση, δήλωσε στις αρχές του μήνα στον πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό CMTV ότι οι ερευνητές βρήκαν «νέα στοιχεία» που συνδέουν τον Μπρίκνερ με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν.


«Είμαστε σίγουροι ότι είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚαν», προσέθεσε.


Οι γονείς της Μαντλίν συμφώνησαν για το τεστ DNA


Οι γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού, ο Gerry και η Kate McCann, συμφώνησαν να κάνουν ένα τεστ DNA για να προσδιορίσουν εάν έχουν πραγματικά συγγένεια με τη Τζούλια, είπαν πηγές στην Daily Beast.


Υπενθυμίζεται ότι η Μαντλίν εθεάθη για τελευταία φορά να κοιμάται με τα μικρότερα δίδυμα αδέλφια της, ενώ οι γονείς της και οι φίλοι τους δειπνούσαν σε ένα κοντινό εστιατόριο. Όταν η Κέιτ ΜακΚάν επέστρεψε για να ελέγξει τα παιδιά της γύρω στις 10 μ.μ., βρήκε την πόρτα και το παράθυρο του υπνοδωματίου ανοιχτά και τη Μαντίλ εξαφανισμένη.


Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες πως είχε πέσει θύμα δολοφονίας από τους γονείς της, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ. Οι ερευνητές κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι η Μαντλίν πιθανόν απήχθη από τον Γερμανό κατάδικο για σεξουαλικά εγκλήματα, Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος εργαζόταν στο θέρετρο. Ωστόσο, το πτώμα του κοριτσιού δεν βρέθηκε ποτέ.


Ο Μπρίκνερ έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και διακίνηση ναρκωτικών και από το 2019 εκτίει ποινή επταετούς φυλάκισης για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στην ίδια περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη της Μαντλίν το 2007 σε ηλικία 3 ετών.

madlin.jpg


Είναι η Φαούστινα η αγνοούμενη Madeleine;


Αρχικά δημοσίευσε τον ισχυρισμό στο Instagram και αργότερα ακολούθησε μια σειρά βίντεο TikTok. Τώρα έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram.


«Άρχισα να κάνω τη δική μου έρευνα, ανακάλυψα τι συνέβη στη Μαντλίν ΜακΚάν και συνέδεσα τις τελείες», έγραψε σε μια ανάρτησή της.


«Πρέπει να μάθω την αλήθεια. Χρειάζομαι [ένα] τεστ DNA και πρέπει να μιλήσω με τους γονείς της Μαντλίν. Βοηθήστε με!».



Με πληροφορίες από iefimerida, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ