Ο Τζάστιν Μπίμπερ «ξαναβρήκε» το χαμόγελό του

Ο καλλιτέχνης είχε διαγνωσθεί τον περασμένο Ιούνιο με το σύνδρομο Ramsay Hunt.

Article featured image
Article featured image


Ο Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε ότι έχει ανακτήσει την κινητικότητα στο πρόσωπό του μετά την μερική παράλυση με την οποία διαγνώσθηκε τον περασμένο Ιούνιο



Σε ένα story, που ανέβασε στο Instagram ο Τζάστιν Μπίμπερ έγραψε «Περίμενε...» και στη συνέχεια χαμογέλασε στην κάμερα.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε ότι είχε διαγνωσθεί με το σύνδρομο Ramsay Hunt και γι' αυτόν τον λόγο είχε ακυρώσει και την περιοδεία του.

Επέστρεψε στη σκηνή τον Σεπτέμβριο για μια σειρά εμφανίσεων, με την τελευταία του να είναι στο Rock In Rio της Βραζιλίας.



Υπενθυμίζεται ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ είχε ανακοινώσει ότι είχε παραλύσει μερικώς το πρόσωπό του με βίντεο που ανάρτησε στο Instagram μετά την ακύρωση των συναυλιών του στο Τορόντο και την Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt και έδειξε ότι δεν μπορεί να κουνήσει τη μία πλευρά του προσώπου του.



«Είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε», ανέφερε στο βίντεο. «Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του.

»Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται. Οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου», περιέγραψε.

«Για όσους είναι απογοητευμένοι από την ακύρωση των επόμενων σόου μου, απλά σωματικά προφανώς δεν είμαι σε θέση να τα πραγματοποιήσω. Το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να ρίξω ρυθμούς. Ελπίζω να καταλαβαίνετε», είχε αναφέρει ο Μπίμπερ και συμπλήρωσε ότι δεν είναι σίγουρος πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ανάρρωσή του.


Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Το σύνδρομο «Ramsay Hunt» πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, εξηγεί η Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κάτι που εμφανίζεται σπάνια. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο 5 άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από το «Ramsay Hunt» ετησίως.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε έχει περάσει ανεμοβλογιά
και προκαλείται από ένα ξέσπασμα έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Μπορεί να προκαλέσει τόσο εξάνθημα γύρω από το ένα αυτί όσο και παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου, όπως προφανώς βιώνει ο Bieber. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής και ίλιγγο.

Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Mount Sinai Health System. Οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιιικά φάρμακα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια, αναφέρει η Mayo Clinic.

Ο ιός μπορεί να βρίσκεται στον οργανισμό ενός ανθρώπου για όλη του τη ζωή, ακόμη και έπειτα από την ανάρρωση από ανεμοβλογιά και να «ξαναξυπνήσει» επηρεάζοντας τα νεύρα του προσώπου. Αυτά «διογκώνονται και χάνουν την ικανότητα να λειτουργούν», δήλωσε η δρ. Άννα Γουάλντ, λοιμωξιολόγος στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.


Με πληροφορίες από lifo, protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ