Lady’s Μile: Η Μεγάλη Επιστροφή

Η απόφαση των τοπικών Αρχών να ξανακάνουν την πιο όμορφη παραλία της πόλης φιλική και προσβάσιμη στο ευρύ κοινό με τις παγωνιέρες, τις φθηνές ξαπλώστρες, τα χωμένα καρπούζια στην άμμο και την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και χαλαρότητας.

Article featured image
Article featured image

Ο δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου, μίλησε στον Σάκη Στυλιανού και το Lemesos Tv για την παραλία του Lady’s Mile και τη «μεγάλη επιστροφή» της στο κοινό. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι οι υψηλές τιμές που παρατηρούνταν στην εν λόγω παραλία, την κατέστησαν εν πολλοίς απλησίαστη για το ευρύ κοινό, τάση την οποία θέλουν πλέον να αντιστρέψουν.

«Θα δώσουμε πίσω το Lady's Mile στον κόσμο. Συχνά είχαμε παράπονα ότι η δημοφιλής αυτή παραλία της Λεμεσού άρχισε να χάνει σιγά σιγά τη λαϊκότητά της, οι τιμές των κρεβατιών/ομπρελών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, και για μια οικογένεια η έξοδος στην παραλία έγινε “έξοδος πολυτελείας”. Δεν γίνεται στο έτος 2023 να πρέπει να πληρώνεις ένα σεβαστό ποσό για να απολαμβάνεις το μπάνιο σου, στην ίδια σου την πόλη», είπε ο δήμαρχος στο Lemesos Tv.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, στο πλαίσιο διαχείρισης κοινών υποθέσεων τού υπό δημιουργία Δήμου Δυτικής Λεμεσού (Κουρίου), ο Δήμος Ύψωνα έκανε συμφωνία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ασωμάτου, η οποία προνοεί ότι η παραλία τού Lady's Mile (μεταξύ των κέντρων αναψυχής) θα οργανώνεται από τη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι προχώρησαν «στην αγορά μεγάλου αριθμού κρεβατιών θαλάσσης και ομπρελών (περίπου 1.000), τα οποία θα στηθούν φέτος μεταξύ τρίτου, τέταρτου και πέμπτου κέντρου, δηλαδή στα σημεία που εμπίπτουν στη διοίκηση του δήμου». Διευκρίνισε επίσης, ότι θα προκηρυχθούν προσφορές, για να κατασκευαστούν οι δύο ναυαγοσωστικοί πύργοι, ώστε να καλύψουν και τα τρία κέντρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, τα νέα κρεβατάκια, τα οποία θα βρίσκονται υπό τη διαχείριση του δήμου, θα κοστίζουν 2,5 Ευρώ, χρέωση την οποία προνοεί και ο Περί Παραλίας Νόμος.

491347124-13471.aplostra-limassol-8.0e8e793c75ab5138881661a9c72f2b8f.jpg



«Στόχος μας είναι ο κόσμος να απολαμβάνει σύγχρονες, φθηνές και ποιοτικές παροχές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μεταξύ άλλων θα τοποθετηθεί και ράμπα για άτομα με αναπηρίες, χώροι υγιεινής για να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι, καθώς και γραφεία επιθεωρητών παραλίας.

Οι επιθεωρητές παραλίας, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, θα περιφέρονται κατά μήκος του Lady’s Mile επιθεωρώντας την εφαρμογή του Νόμου και την εφαρμογή του σχεδίου παραλίας. «Για να απολαμβάνουν το μπάνιο τους οι δημότες πρέπει η παραλία να είναι πεντακάθαρη και ασφαλής. Θα επιτηρούν την καθαριότητα, τυχόν παρανομίες, παράνομες τοποθετήσεις κρεβατιών, διέλευση τζετ σκι, πλανόδιους πωλητές χωρίς άδεια. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θέλουμε να μειώσουμε τη δουλειά που γίνεται από τα εστιατόρια. Οι υπάρχουσες υποδομές/κέντρα μπορούν να προμηθεύουν με υπηρεσίες διανομής νερό, καφέ, φαγητά, κ.ά. τους λουόμενους», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Ύψωνα επεσήμανε τέλος, ότι οι ολοκαίνουργιες ξαπλώστρες και οι ομπρέλες βρίσκονται ήδη στις αποθήκες τους και σε συνεργασία με την πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ασωμάτου, Ελένη Θεμιστοκλέους, δουλεύουν πυρετωδώς για να εφαρμόσουν το νέο σχέδιο παραλίας με τις ομπρέλες και τα κρεβατάκια να αναμένεται να τοποθετηθούν εντός Μαΐου.

«Μπορεί οποιοσδήποτε να πάρει και την παγωνιέρα, την πετσέτα του και να έρθει στο Lady’s Mile. Ακόμη και με την οργανωμένη δημοτική παραλία θα υπάρχει το 50% της παραλίας καθαρό για τον κόσμο που δεν θέλει να την κάνει χρήση», ανέφερε καταληκτικά.


Με πληροφορίες από Εφημερίδα Λεμεσός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ