Άντρας μουμιοποίησε τη νεκρή του μητέρα και «έβλεπε» μαζί της τηλεόραση για 13 χρόνια

Προσπαθούσε να την ταΐσει ενώ την είχε καθισμένη στον καναπέ.

Article featured image
Article featured image


Άνδρας κρατούσε τη μητέρα του μουμιοποιημένη «σε τέλεια κατάσταση» στον καναπέ του για 13 χρόνια, ήταν γνωστός στην περιοχή ως «Βαμπίρ» και της «μιλούσε» καθώς έβλεπε τηλεόραση, γράφει δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο 76χρονος άνδρας, που ονομάζεται Marian L., φέρεται να ξέθαψε την μητέρα του από τον τάφο της στη μικρή πόλη Radlin, στη νοτιοδυτική Πολωνία, πήρε το σώμα της στο σπίτι του και το τοποθέτησε στον καναπέ μπροστά από την τηλεόρασή του.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο Marian L. φέρεται να καθόταν και να μιλούσε με το μουμιοποιημένο πτώμα της μητέρας του και μάλιστα προσπαθούσε να την ταΐσει καθώς έβλεπε τηλεόραση, μια αδιανόητη ιστορία.

Οι ντόπιοι δήλωσαν ότι γνωρίζουν ελάχιστα για τον συνταξιούχο, περιγράφοντάς τον ως μοναχικό άτομο που απέφευγε τις επαφές με τους ανθρώπους. Τον αποκαλούσαν μάλιστα «βαμπίρ», καθώς πολλοί δεν γνώριζαν το όνομά του.

Το μουμιοποιημένο πτώμα της μητέρας του βρέθηκε τελικά αφού ο εν διαστάσει κουνιάδος του 76χρονου αποφάσισε να τον επισκεφθεί στο σπίτι του. Ο κουνιάδος παρατήρησε τον Marian L. να περιφέρεται έξω από το σπίτι «σαν τρελός» και αποφάσισε να καλέσει ασθενοφόρο.


Σοκ στην Πολωνία με το μουμιοποιημένο πτώμα

Όταν μπήκαν στο ακίνητο βρήκαν το μουμιοποιημένο πτώμα ξαπλωμένο σε έναν καναπέ πάνω σε ένα σωρό εφημερίδες που χρονολογούνταν από το 2009.

Πριν ο διαταραγμένος άνδρας απομακρυνθεί από το σπίτι, είπε στους τραυματιοφορείς ότι έπρεπε να αποχαιρετήσει τη μητέρα του
, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fakt.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Λάβαμε μια αναφορά σε σχέση με την αποκάλυψη του πτώματος από ένα μέλος της οικογένειας».

«Οι αστυνομικοί πήγαν στο τμήμα του σπιτιού που ανήκε στον ηλικιωμένο άνδρα και ανακαλύφθηκε ένα μουμιοποιημένο πτώμα», δήλωσε.

Εκπρόσωπος από την Εισαγγελία της Περιφέρειας είπε: «Σύμφωνα με το περιεχόμενο του DNA, το μουμιοποιημένο πτώμα είναι μιας γυναίκας, της Jadwiga L., η οποία πέθανε τον Ιανουάριο του 2010, άρα της μητέρας του Marian L».

«Διαπιστώθηκε ότι ο τάφος της Jadwiga L., όπου θάφτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2010, παραμένει άδειος».

«Είναι πιθανό ότι ο άνδρας ξέθαψε το σώμα της μητέρας αμέσως μετά την ταφή του και στη συνέχεια το μουμιοποίησε και το σώμα παρέμεινε στο σπίτι αυτό από το 2010», σημείωσε.

Πιστεύεται ότι ο Marian L. που ζει μόλις 300 μέτρα από το νεκροταφείο μπορεί να πήρε το πτώμα στο σπίτι του με το ποδήλατό του.

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της περιοχής πρόσθεσε: «Όλα δείχνουν ότι ο άνδρας πρέπει να χρησιμοποίησε κάποια χημικά για να μουμιοποιήσει το πτώμα. Η μυρωδιά ναφθαλίνης ήταν αισθητή».


Άγνωστος και τρομακτικός για τους γείτονες ο 76χρονος

Οι ντόπιοι δήλωσαν ότι γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα για τον Marian L. Ένας από αυτούς δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Παράξενο, ζω εδώ τόσα χρόνια, δεν ξέρω αν τον έχω δει ποτέ».

«Έβγαινε έξω τα βράδια, έπαιρνε το ποδήλατό του και πήγαινε κάπου», είπε ένας άλλος.

«Ο σύζυγός μου είναι από εδώ, είπε ότι όταν ήταν παιδιά, τον φοβόντουσαν. Όταν ήταν αργά και έβλεπαν ότι έβγαινε έξω, ότι οδηγούσε το ποδήλατο, έτρεχαν και κρύβονταν», είπε μια γειτόνισσα.

«Δεν δούλευε ποτέ και πουθενά, περπατούσε γύρω από τους κάδους απορριμμάτων, μάζευε τα πράγματα που είχαν πεταχτεί».


Ο Marian L. κατηγορείται για βεβήλωση νεκρού

«Προς το παρόν, ωστόσο, λόγω της κατάστασης της υγείας του, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο για πάνω από ένα μήνα, θα εξεταστεί από ειδικούς ψυχιάτρους οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν σχετικά με την κατάσταση του μυαλού του», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, παρόλο που η αρχική ανακάλυψη έγινε τον Φεβρουάριο, η είδηση αναφέρθηκε μόλις τώρα μετά την απαγγελία κατηγοριών στον ύποπτο για βεβήλωση πτώματος.


Με πληροφορίες από iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ