Αργά το βράδυ ενημερώθηκε η οικογένεια του Κυπριανού για την ταυτοποίηση της σορού του

H τύχη του νεαρού Κύπριου φοιτητή αγνοείτο μετά το μοιραίο δυστύχημα.

Article featured image
Article featured image


Δύο Κύπριοι φοιτητές, ο Κυπριανός και η Αναστασία, επέβαιναν στο μοιραίο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη και εκτροχιάστηκε, παρασύροντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ενημερώθηκε από τις ελληνικές Αρχές η οικογένεια του Κυπριανού Παπαϊωάννου για την ταυτοποίηση της σορού του.

Ο 23χρονος φοιτητής Νομικής επέβαινε στο επιβατικό τρένο το οποίο συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο λίγο πριν τις σήραγγες των Τεμπών στη Λάρισα αργά το βράδυ της Τρίτης. Είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Οι ελληνικές Αρχές ειδοποίησαν την οικογένεια του 23χρονου αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι ταυτοποίησαν τη σορό του άτυχου νεαρού με τη μέθοδο του DNA.



Βουβή η γενέτειρά του, η κοινότητα Αυγόρου

Βουβή η κοινότητα Αυγόρου, γενέτειρα του άτυχου Κυπριανού, με τον Κοινοτάρχη της Παναγιώτη Μιχαηλά να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι η κοινότητα είναι σε αναμονή για να κάνει ό,τι μπορεί για στήριξη της οικογένειάς του.

«Από την Τετάρτη 1 Μαρτίου που έγινε η Εθνική Τραγωδία, η Κοινότητα Αυγόρου ήταν βουβή και περίμενε με αγωνία ότι θα είχε καλό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Μιχαηλάς στο ΚΥΠΕ.

«Από ψες που ταυτοποιήθηκε η σορός του Κυπριανού η Κοινότητα της Αυγόρου είναι σε χειρότερη κατάσταση», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «ο Κυπριανός ήταν ένα πολύ καλό και φιλήσυχο παιδί, κοντά στην εκκλησία».

Σημείωσε πως «ο πατέρας του, ο Πάτερ Χριστόδουλος είναι ιερέας συμπαραστάτης της κοινότητας Αυγόρου, στις χαρές και στις λύπες. Τώρα έχουμε υποχρέωση όπως στηρίξουμε την οικογένεια του Κυπριανού και τον Πάτερ Χριστόδουλο».

Ο Κοινοτάρχης Αυγόρου ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα μεταφερθεί η σορός του άτυχου νέου στην Κύπρο. «Παραμένουμε σε αναμονή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό της οικογένειας και ο Θεός βοηθός για όλους», είπε.



Σήμερα αναμένονται νεότερα για την Αναστασία

Στο «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιος Κορνηλίου ο οποίος ανέφερε ότι σήμερα αναμένουν ότι θα έχουν νεότερα και για την Αναστασία.

Συνέχισε λέγοντας, «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε και τις δύο οικογένειες. Η οικογένεια της Αναστασίας επέστρεψε από χθες στην Κύπρο ενώ του Κυπριανού ακόμη είναι στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς πόσοι ήταν οι Κύπριοι που επέβαιναν στον τρένο απάντησε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εντόπισε πέντε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ