«Κορίτσι μου, ο αυτισμός δεν πρέπει ποτέ να σε εμποδίσει να πετύχεις τα όνειρά σου»

Σε μια κοινωνία που ο αυτισμός αποτελεί ακόμα ταμπού, ο Ιρλανδός ποδοσφαιριστής, Τζέιμς ΜακΚλίν, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με αυτισμό και έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα στην κόρη του, η οποία έχει επίσης διαγνωσθεί με αυτισμό.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, ο διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής Ιρλανδίας, Τζέιμς ΜακΚλίν, αποκάλυψε ότι σε ηλικία 33 ετών διαγνώστηκε με αυτισμό και πως θα μοιραστεί αυτό το ταξίδι με την κόρη του, η οποία πάσχει επίσης από την εν λόγω αναπτυξιακή διαταραχή.

Ο ΜακΚλίν, που αγωνίζεται στην αγγλική Γουίγκαν, ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πως άρχισε να καταλαβαίνει ότι μπορεί να έχει αυτισμό, όταν έβλεπε ομοιότητες στη συμπεριφορά και στα χαρακτηριστικά του ίδιου και της κόρης του.

Μια γενναία εξομολόγηση γιατί είναι καιρός να καταρριφθεί το τείχος άγνοιας γύρω από τον αυτισμό και να σπάσουν τα διάφορα ταμπού και προκαταλήψεις. Και, ναι, ακόμα ο αυτισμός είναι ταμπού και για να σταματήσει να είναι χρειάζεται να μιλήσουμε ανοιχτά γι' αυτόν και να εκπαιδευτούμε τόσο ως κοινωνία όσο και ως άτομα.


Η συγκινητική ανάρτηση του ΜακΚλίν

«Όπως όλοι ξέρετε, η κόρη μου, Willow Ivy, είναι αυτιστική. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αλλάξει τη ζωή μου με τον πιο εκπληκτικό τρόπο, αλλά ήταν και πολύ δύσκολα μερικές φορές γιατί ως μπαμπάς της την είδα να ξεπερνάει πολλά εμπόδια στη ζωή της και να μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Όσα περισσότερα μαθαίναμε με την Ερίν, τη σύζυγό μου, για τον αυτισμό, τόσο περισσότερο αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως μοιάζω πολύ με την κόρη μας, πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζαμε.

Έβλεπα τόσα πολλά μικρά χαρακτηριστικά σε εκείνη που βλέπω και στον εαυτό μου. Έτσι αποφάσισα να πάω και να κάνω μια αξιολόγηση ASD.

Ήταν ένα μικρό ‘ταξίδι’ και τώρα που έχω την τελική διάγνωση, νιώθω ότι ήρθε η ώρα να τη μοιραστώ, λόγω και της εβδομάδας αυτής.

Σκέφτηκα για λίγο αν θα το μοιραστώ δημόσια. Το έκανα όμως, για την Willow-Ivy για να της δείξω ότι καταλαβαίνω και ότι το να είναι αυτιστική δεν θα την εμποδίσει και δεν πρέπει ποτέ να την εμποδίσει να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά της. Το κορίτσι του μπαμπά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ