Μια κάμερα που χάθηκε πριν από 13 χρόνια βρέθηκε και οι φωτογραφίες ήταν άθικτες

Η κατάσταση της κάμερας ήταν άθλια, αλλά προς έκπληξη όλων η κάρτα SD συνδέθηκε με τον υπολογιστή και λειτούργησε κανονικά.

Article featured image
Article featured image


Πριν από περισσότερα από 13 καλοκαίρια, η Coral Amayi έχασε την ψηφιακή της φωτογραφική μηχανή ενώ έκανε ράφτινγκ σε ένα ποτάμι στη δυτική πολιτεία του Κολοράντο των ΗΠΑ. Δεν ήξερε ότι ένας τυχαίος άντρας το 2023 όχι μόνο θα έβρισκε την κάμερά της αλλά θα την επέστρεφε κιόλας - με τις φωτογραφικές αναμνήσεις ακόμα ανέπαφες.

Ο Σπένσερ Γκρέινερ, ένας τοπικός ψαράς, πήγε για ψάρεμα στις 14 Μαρτίου στον ποταμό Animas. Καθώς περπατούσε έπεσε πάνω στη σκουριασμένη κάμερα, η οποία φαινόταν πως δεν θα μπορούσε να επισκευαστεί. Αυτό δεν τον απέτρεψε όμως από το να την πιάσει και να κάνει τουλάχιστον μια δοκιμή πριν την πετάξει.

«Περπατούσα και την είδα να ξεπροβάλλει μέσα από την άμμο. Ήταν σε χάλια κατάσταση, οπότε πραγματικά δεν είχα ελπίδες να βγάλω κάτι από αυτό. Σχεδίαζα να την πετάξω, αλλά η περιέργειά μου για το τι μπορεί να περιείχε με κέρδισε», είπε ο Γκρέινερ σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ.

Ο Γκρέινερ έβγαλε την κάρτα μνήμης από την κάμερα, η οποία είχε ακόμα νερό στο εσωτερικό της. Συνέδεσε την κάρτα μνήμης στον υπολογιστή του και προς έκπληξη όλων, βρήκε τις φωτογραφίες ακόμα άθικτες, καθώς ο υπολογιστής κατάφερε να διαβάσει την κάρτα SD μια χαρά.



«Σκεφτόμουν ότι μάλλον δεν θα λειτουργούσε καθόλου. Αλλά την έβαλα στον υπολογιστή και τη διάβασε αμέσως, τότε σκέφτηκα “Ωραία, ας δούμε τι είδους θησαυρούς θα βρούμε”».

Ο Γκρέινερ δήλωσε ότι βρήκε στην κάρτα φωτογραφίες από ένα ταξίδι με tubing, έναν γάμο και ένα πάρτι bachelorette και τις δημοσίευσε σε μια ομάδα στο Κολοράντο στο Facebook στις 15 Μαρτίου.

Μέσα σε μια ώρα από τη δημοσίευση των φωτογραφιών, ο γαμπρός από τον γάμο επικοινώνησε με τον Γκρέινερ, ο οποίος σχολίασε κάτω από την ανάρτηση. Λίγες μέρες αργότερα, ο Γκρέινερ και η Amayi ήρθαν σε επαφή με τον πρώτο να δείνει την κάρτα SD και την κάμερα. Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωσε αφού επέστρεψε το πολύτιμο, συναισθηματικό αντικείμενο, ο Γκρέινερ είπε ότι έκανε κάτι που θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του.

«Δεν νιώθω ότι αυτό που έκανα ήταν κάτι που δεν θα είχε κάνει κανένας άλλος. Ήξερα ότι αυτές οι φωτογραφίες ήταν συναισθηματικές για κάποιον. Το να αφιερώσω πέντε λεπτά για να κάνω μια ανάρτηση στο Facebook ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Αποδεικνύεται ότι ήταν το μόνο που χρειαζόταν να κάνω τελικά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ