Πέντε νεκροί και 18 αγνοούμενοι εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων που σαρώνουν την Βραζιλία

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους και άλλοι 200 κατευθύνονται σε καταφύγια.

Article featured image
Article featured image

Σφοδρή κακοκαιρία με πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις έπληξε την πολιτεία Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, στη νότια Βραζιλία. Η κακοκαιρία χτύπησε συνολικά 77 δήμους της πολιτείας. Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 αγνοούνται.



Επίσης, τουλάχιστον 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους και άλλοι 200 κατευθύνονται σε καταφύγια. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της πολιτείας και των δήμων για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αντανάκλαση της κλιματικής αλλαγής που πλήττει τον πλανήτη», τόνισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.



Σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή κυβέρνηση ενημερώνει πως τις επόμενες ώρες ο όγκος των βροχοπτώσεων αναμένεται να «παραμείνει υψηλός» και «όλα» τα ποτάμια στην πολιτεία έχουν φθάσει «σε επίπεδα ανώτερα των ορίων συναγερμού».

Σημειώνεται πως στα τέλη Μαρτίου σφοδρές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Βραζιλία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους στις πολιτείες Ρίο ντε Ζανέιρο και Εσπίριτου Σάντου.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ