Το σερφάρισμα στο (κυπριακό) διαδίκτυο απέκτησε άλλο νόημα

Η «πλημμύρα» των κυβερνητικών ιστοσελίδων μέσα από επικά memes και μια «αγγελία εργασίας».

Article featured image
Article featured image


Σε ετούτη τη νήσο έχουμε δει πολλά ευτράπελα να διαδραματίζονται ανά καιρούς και να γίνονται αφορμές για memes και άλλες αστείες αναρτήσεις, με τελευταίο παράδειγμα να αποτελεί η «πτώση» των κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Από χθες το απόγευμα βρίσκονται εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες υπουργείων και κυβερνητικών υπηρεσιών, μετά από πρόβλημα που δημιουργήθηκε με… διαρροή νερού από ντεπόζιτο που βρίσκεται κοντά στο δωμάτιο όπου στεγάζονται οι διακομιστές που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλο τον κυβερνητικό κόμβο.



Το κυπριακό διαδίκτυο ασχολείται ασταμάτητα τις τελευταίες ώρες με το εν λόγω θέμα, με πολλούς χρήστες να δημιουργούν επικά memes που τρολάρουν την όλη κατάσταση. Μια ανάρτηση από όλες ωστόσο είναι αυτή που ξεχώρισε, στην οποία γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας ανακοίνωσε πως ζητά υδραυλικό-δύτη-network engineer για την άμεση αποκατάσταση των servers της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η τρολ ανάρτηση γράφει: «Η εταιρεία μας αναζητά έναν έμπειρο υδραυλικό δύτη που θα έχει επίσης εμπειρία στους τομείς της δικτυακής μηχανικής. Ο υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της πλημμύρας στους servers της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της διαγνωστικής επισκευής και της αντικατάστασης βλαβών.



Απαιτούμενα προσόντα:


-Εμπειρία ως υδραυλικός δύτης και network engineer

-Γνώση της λειτουργίας των servers και των δικτύων

-Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα

-Επαγγελματισμός και ακρίβεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του

-Άδεια καταδύσεων και πιστοποίηση στην εργασία με αναπνευστήρα


Εάν πληροίτε τα παραπάνω προσόντα και ενδιαφέρεστε για αυτήν τη θέση εργασίας, παρακαλούμε να μας στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα.

Η εταιρεία μας είναι ίση ευκαιρίας εργοδότης και προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή θρησκείας.

Η θέση είναι προσωρινή και περιλαμβάνει πλήρη απασχόληση για τη διάρκεια της αποκατάστασης της πλημμύρας. Η αμοιβή θα είναι συζητήσιμη ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα του υποψηφίου.

Εάν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση και να εργαστείτε σε μια δυναμική εταιρεία, στείλτε μας το βιογραφικό σας σημείωμα σήμερα.

Υ.Γ: Η εικόνα και η αγγελία δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη. Την ίδια στιγμή που οι κυβερνητικές ιστοσελίδες πέφτουν επειδή πλημμύρισαν...».



Χαμός στο Twitter και το Facebook


Μπορεί η αγγελία εργασίας να αποτελεί τη viral ανάρτηση της ημέρας, ωστόσο αξίζουν να αναφερθούν και οι προσπάθειες των χρηστών του Twitter και του Facebook να σατιρίσουν την «πλημμύρα της χρονιάς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ