Η χθεσινή κακοκαιρία «έντυσε» το Τρόοδος στα λευκά

Τι καιρό θα (μας) κάνει τις επόμενες ημέρες;

Article featured image
Article featured image


Απρίλιος, 2023 και στο Τρόοδος όχι μόνο χιόνισε, αλλά το έστρωσε κιόλας, μετά τη χθεσινή κακοκαιρία.

Σε ανάρτηση του Kitasweather στο Facebook, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Καλά Πασχούγεννα. Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού κατά τις βραδινές ώρες ενώ στο Τρόοδος το έστρωσε κανονικότατα. Γύρω στα 7-10 εκατοστά το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee σήμερα το πρωί Μεγάλης Πέμπτης (13/04/2023). Ήδη τα φαινόμενα έχουν γενικά εξασθενήσει, ωστόσο κάποιες μεμονωμένες βροχές συνεχίζουν να παρατηρούνται και μέχρι αυτή την ώρα. Τις επόμενες ημέρες έρχεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και καλοκαιρία».

330174036_1451975692005264_3514851228579395694_n.jpg



Δείτε (όσο προλαβαίνετε) ζωντανά το χιονισμένο τοπίο πατώντας ΕΔΩ.



Δελτίο Καιρού


Η διαταραχή που επηρεάζει την περιοχή μας αρχίζει να απομακρύνεται ανατολικότερα.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να συνεχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Σύντομα, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως σε νότια/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα σε νότια/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας, αυτή θα είναι έντονη θα συνοδεύεται από χαλάζι. Τα όποια φαινόμενα στην περιοχή του Τροόδους θα είναι το πρωί υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.



Αύριο Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Μεγάλο Σάββατο
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ και στα δυτικά σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στις πλείστες περιοχές γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή του Πάσχα
, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά στο δυτικό μισό του νησιού σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και στο ανατολικό μισό του νησιού σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στις πλείστες περιοχές γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά κυρίως σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ