Σε μαφιόζικη συμμορία εμπλέκονται 5 αστυνομικοί και 1 ιερέας στην Ελλάδα

Άλαλα τα χείλη των ευσεβών.

Article featured image
Article featured image

Εμπλεκόμενος στο κύκλωμα εκβιαστών που είχε τη μορφή μαφίας και συμμετείχαν 67 άτομα, μεταξύ αυτών και 5 αστυνομικοί, ήταν και ένας ιερέας ο οποίος και έχει προηγούμενα στις απάτες.

Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2020 ο ιερέας «πρωταγωνίστησε» σε βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega Ελλάδος και η εκπομπή «Live News». Στο βίντεο αποτυπώνεται ο ιερέας, ως δήθεν αποδέκτης μεγάλης κληρονομιάς, να πείθει τον χρυσοχόο να αγοράζει τα ψεύτικα διαμάντια αποσπώντας του 9.350 ευρώ.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το όνομα του ίδιου ιερέα φιγουράρει στη λίστα των 64 και πλέον μελών της μαφιόζικης, αδίστακτης συμμορίας, στην οποία εμπλέκονται και πέντε αστυνομικοί. Μάλιστα, η αποκάλυψη της υπόθεσης από την εκπομπή , όπως σήμερα αποδεικνύεται, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση στους κόλπους του κυκλώματος, όπως και αποτυπώνεται από τους διαλόγους που έρχονται στο «φως».

Ο 45χρονος ιερέας φέρεται να είχε απευθείας επαφή με ηγετικό στέλεχος, ο οποίος προσπάθησε να κόψει κάθε επαφή μαζί του, όταν ο παπάς με τα ψεύτικα διαμάντια βρήκε στον αέρα της εκπομπής.


Παράλληλα, στις ίδιες εικόνες έχουν καταγραφεί και οι συνεργοί του ιερέα, οι οποίοι έχουν και αυτοί πλέον ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς. Πήγαν μαζί του στο κοσμηματοπωλείο, την δεύτερη φορά, όταν ο χρυσοχόος, έχοντας καταλάβει την απάτη με τα ψεύτικα διαμάντια σε βάρος του, του είχε ζητήσει να του επιστρέψει τα λεφτά του. Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν ως εγγυητές του ιερέα, ότι τα χρήματα θα επιστραφούν κι ύστερα εξαφανίστηκαν.


Πηγή: reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ