Το Google Flights σε αποζημιώνει αν βρεις φθηνότερη πτήση απ’ αυτές που προτείνει

Ο μεγάλος τεχνολογικός κολοσσός μόλις προχώρησε σε μία πολύ σημαντική και χρήσιμη αλλαγή.

Article featured image
Article featured image

Παρότι πολλοί ήταν αυτοί που προέβλεπαν πως μετά την πανδημία ο κόσμος θα φοβόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό, η πραγματικότητα τους διέψευσε πανηγυρικά, καθώς ο εγκλεισμός και οι περιορισμοί που βιώσαμε τα δύο χρόνια της πανδημίας οδήγησαν ακόμη περισσότερο κόσμο στα αεροδρόμια και στα λιμάνια.

Το Google Flights είναι ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για την εύρεση φθηνών εισιτηρίων σε ένα μεγάλο εύρος προορισμών και ημερομηνιών και η Google θέλει να προσθέσει ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα προσελκύσει περισσότερο κοινό.

Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αποζημιώνει τους χρήστες που κλείνουν εισιτήρια από τα links του Google Flights αν βρουν τιμή φθηνότερη από τη δική τους.

Google-Flights.jpg


Πώς θα λειτουργήσει:

Αυτή τη στιγμή το Google Flights σαρώνει τα πρακτορεία και τις επίσημες ιστοσελίδες των αεροπορικών και σε οποιοδήποτε ταξίδι σάς παρουσιάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Εδώ και καιρό μάλιστα έχει προστεθεί ένας δείκτης που παρουσιάζει το αν η τιμή που έχετε επιλέξει για την πτήση σας είναι φθηνή ή ακριβή σχετικά με το μέσο όρο των τιμών για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Στην περίπτωση, πλέον, που η Google εκτιμά πως η τιμή του εισιτηρίου δεν θα πέσει πιο χαμηλά, σας προσφέρει μία «εγγύηση τιμής» που αναγράφεται με ειδικό εικονίδιο δίπλα από το ποσό. Αν λοιπόν αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο από αυτό το σύνδεσμο και στη συνέχεια η τιμή του μειωθεί, τότε η Google θα σας αποζημιώσει πληρώνοντάς σας τη διαφορά μέσω μεταφοράς χρημάτων στον λογαριασμό που διατηρείτε στο Google Play.

Αυτή δεν είναι όμως η μοναδική αλλαγή που έρχεται από τον κολοσσό του διαδικτύου. Η Google ανακοίνωσε πως ακόμη και στα ξενοδοχεία, οι εικόνες που θα προσφέρονται από κάθε κατάλυμα θα απεικονίζονται σε πλήρη οθόνη στο κινητό σας τηλέφωνο, σαν να βλέπετε ένα story στο Instagram ή ένα video στο TikTok. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ακόμη περισσότερη πληροφορία στα χέρια σας και θα ξέρετε καλύτερα τι σας περιμένει.

Από τις φωτογραφίες θα μπορείτε να κινηθείτε αντίστοιχα άμεσα και προς τις κριτικές του κάθε ξενοδοχείου, ενώ θα μπορείτε με ένα κλικ να οδηγηθείτε στη σελίδα των κρατήσεων για να κάνετε τη σχετική αγορά. Τέλος, περαιτέρω βοήθεια θα παρέχεται πλέον και στα αξιοθέατα, όπου η Google θα σας δείχνει τις τιμές πρόσβασης και θα σας βοηθάει ακόμη και να προ-αγοράσετε ένα εισιτήριο για να μην περιμένετε πολλές ώρες σε μεγάλες ουρές.

Πηγή: reader.gr/ Παύλος Παπαπαύλου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ