Κάτι φαίνεται να αλλάζει με την παραδοσιακή συχνότητα AM στα ραδιόφωνα

Το πιο κάτω κείμενο δεν αφορά του Gen Z (ίσως ούτε και τους millennials).

Article featured image
Article featured image

Μια είδηση εξίσου ενδιαφέρουσα και αδιάφορα πετύχαμε σήμερα στο διαδίκτυο την οποία και αναδημοσιεύουμε καθώς σίγουρα κάπου εκεί έξω θα υπάρχει το κοινό που την αφορά.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν, σε οριστική εξαφάνιση οδεύει η συχνότητα AM των παραδοσιακών ραδιοφώνων, μία συχνότητα η οποία ήταν ο κυρίαρχος τρόπος εκπομπής ραδιοφώνου τα πρώτα 80 χρόνια του προηγούμενου αιώνα και η οποία αντικαταστάθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τη συχνότητα FM.

Το τελευταίο διάστημα, στις ΗΠΑ, το διαφαινόμενο τέλος των ραδιοφωνικών σταθμών AM αποδίδεται από μία μεγάλη μερίδα λάτρεων της συνωμοσιολογίας στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, που έχει ως «όχημα» τον αυτοκινητικό κλάδο, να αποσιωπήσει πλήρως τις συντηρητικές φωνές που ακούγονται κυρίως μέσω σταθμών στα AM.

«Θεωρώ ότι οι πολίτες επιθυμούν περισσότερες και όχι λιγότερες επιλογές. Και αυτό (σ.σ. το τέλος των AM) μοιάζει ως ένα ευθύ πολιτικό χτύπημα στις συντηρητικές φωνές που ακούγονται κυρίως μέσω των AM», ανέφερε πρόσφατα ο παρουσιαστής του Fox News, Sean Hannity, και εκ των σημαντικότερων συμμάχων του Donald Trump.

Το τέλος, ωστόσο, των AM οφείλεται σε άλλους λόγους που δεν σχετίζονται με καμιά προσπάθεια φίμωσης του συντηρητικού μπλοκ. Η κακή ποιότητα ήχου, ο μικρός αριθμός ακροατών, η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο DAB (Digital Audio Broadcasting) και τα συστήματα πολυμέσων (infotainments) που είναι συμβατά με smartphones είναι μόνο μερικούς από τους παράγοντες που ωθούν τα AM στην ανυπαρξία.

Στην εξίσωση πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι πολλά από τα υφιστάμενα συστήματα κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ο αριθμός των οποίων αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς) παράγουν ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο που επηρεάζει τα σήματα AM.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ