Στο Βουνί ένα παραδοσιακό καφενείο σερβίρει καφέ εδώ και έναν αιώνα

Και όχι μόνο!

Article featured image
Article featured image

Η καρδιά της κυπριακής ενδοχώρας χτυπάει στη νέα καμπάνια του Υφυπουργείου Τουρισμού με την ονομασία Heartland of Legends, μια μεγάλη καρδιά που χωράει όλους τους μύθους, την ιστορία, τις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Εμείς σάς προτείνουμε ακόμα μία διαδρομή του heartlandoflegends.com που εγγυημένα θα σας μείνει αξέχαστη!



Το Βουνί προσελκύει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους επισκέπτες που θαυμάζουν τα γραφικά σπίτια και σοκάκια και απολαμβάνουν τα τοπικά εδέσματα, το καλό κρασί αλλά και τα όμορφα τοπία της γύρω περιοχής. Το γνωστό, πανέμορφο και αγαπημένο αυτό κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού είναι σε μία από τις θεματικές διαδρομές που προτείνονται στην ιστοσελίδα heartlandoflegends.com και οι οποίες προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες φέρνοντάς τους πιο κοντά στην κυπριακή φύση, την παράδοση και τον τρόπο ζωής.

DSCF3754.JPG



Στο Βουνί αυτό που αμέσως τραβάει την προσοχή του επισκέπτη είναι το παραδοσιακό καφενείο «Η Πλατεία» -πού αλλού, στην πλατεία του χωριού - που σερβίρει καφέ εδώ και έναν αιώνα! Ίσως να ευθύνεται γι’ αυτό το πανέμορφο σκηνικό που συνθέτουν τα δέντρα, τα τραπεζάκια και φυσικά το σήμα κατατεθέν, οι όμορφες γαλάζιες πόρτες και τα παντζούρια που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα σ’ αυτήν τη γωνιά της ορεινής Λεμεσού. Εδώ μπορείς να απολαύσεις εκτός από -εννοείται- παραδοσιακό καφέ στη χόβολη και σπιτικά εδέσματα, γλυκά του κουταλιού και πλήρες κυπριακό πρωινό. Αν δεν θα οδηγήσετε πιείτε κι ένα ποτηράκι ζιβανία στην υγειά των ιδιοκτητών, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη δική τους σπιτική λεμονάδα και τον μπακλαβά.

DSCF3783.JPG


IMG_8988.jpg


DSCF3748.jpg


IMG_8986.jpg



Κάθε διαδρομή του Heartland of Legends δεν είναι μια απλή οδική χάραξη, αλλά μια συλλογή εμπειριών, από την οποία ο κάθε επισκέπτης επιλέγει να βιώσει την εμπειρία που του ταιριάζει. Είναι μια ευκαιρία για να γνωρίσουν οι Κύπριοι τη φύση, την ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις του νησιού ενώ βιώνουν αυθεντικές εμπειρίες. Παράλληλα, προτείνει αξιοθέατα και σημεία φυσικής ομορφιάς στην ενδοχώρα, αλλά και χώρους διαμονής, εστίασης, επιχειρήσεις, οικοτεχνίες, κοινοτικούς και άλλους χώρους που προσφέρουν διαφορετικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

DSCF3810.JPG


Αν θες να απολαύσεις τον καφέ σου με καλή διάθεση και αυθεντική φιλοξενία επισκέψου ένα από τα παραδοσιακά μας χωριά όπως το Βουνί. Μπες στο heartlandoflegends.com, διάλεξε ένα παραδοσιακό χωριό, γνώρισε αυθεντικούς ανθρώπους και βάλε τους στην καρδιά σου.

logoifipourgeio.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ