Τα κρεμμύδια στο «Κόκκινα λάχανα και κρεμμύδια» του Βαν Γκογκ τελικά ήταν κάτι άλλο

Ο πίνακας άλλαξε όνομα μετά από την παρατήρηση ενός σεφ.

Article featured image
Article featured image


Το έργο του κορυφαίου ζωγράφου, Βίνσεντ Βαν Γκογκ που αποτυπώνει νεκρή φύση στο «Κόκκινα λάχανα και κρεμμύδια» μετονομάστηκε, αφού ένας σεφ αναγνώρισε τα «κρεμμύδια» ως... σκόρδα.

Ο λόγος για τον σεφ, Ερνστ ντε Γουίτε ο οποίος επισκέφθηκε πέρσι το μουσείου του Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και στο έργο αυτό του 1887 υποψιάστηκε ότι είχε γίνει λάθος στην ονομασία του ενός λαχανικού.

van-gogh-kokkina-laxana-kai-kremidia-skordo_city.jpgΟ Γουίτε, που ως σεφ έχει στενή επαφή με τη μορφή των λαχανικών ενώ είναι και καλλιτέχνης, συνεργάστηκε με τη σύζυγό του για τη δημιουργία παρουσίασης σχετικά με το θέμα. Σε αυτήν, επεσήμανε τις διαφορές μεταξύ των κρεμμυδιών σε αυτόν τον πίνακα και των κρεμμυδιών στο επίσης έργο του Βαν Γκογκ «Κι άλλη ζωή γύρω από ένα πιάτο με κρεμμύδια».

Ο σεφ δημιούργησε επίσης ένα βίντεο στο οποίο διακρίνει τα διάφορα είδη κρεμμυδιών ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα τους.

Μετά από έλεγχο, το μουσείο Βαν Γκογκ συμφώνησε τελικά και μετονόμασε το έργο στον σωστό του τίτλο δηλαδή «Κόκκινα λάχανα και σκόρδο». Το μουσείο ενημέρωσε επίσης την περιγραφή του πίνακα και στο διαδίκτυο.

«Ο Βαν Γκογκ δεν θα μπορούσε να επιλέξει ένα πιο απλό θέμα: μερικά σκόρδα και μερικά κόκκινα λάχανα. Ωστόσο, δουλεύοντας με τις χρωματικές αντιθέσεις, κατάφερε να τα μετατρέψει σε κάτι ξεχωριστό», αναφέρει τώρα το κείμενο της περιγραφής του πίνακα από το μουσείο.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ