Η καθυστέρηση της νέας σεζόν του «Black Mirror» ήταν σκόπιμη

Κυκλοφόρησε το teaser τρέιλερ της έκτης σεζόν, η οποία «θα ακολουθεί ένα νέο μοντέλο».

Article featured image
Article featured image


Μετά από τεράστια αναμονή το «Black Mirror» επιστρέφει και το Netflix κυκλοφόρησε το teaser τρέιλερ της έκτης σεζόν, ανακοινώνοντας πως θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2023.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που έγινε γνωστή είναι πως η νέα σεζόν θα περιλαμβάνει περισσότερα -και μεγαλύτερα σε διάρκεια- επεισόδια από την προηγούμενη, η οποία είχε μόνο τρία.

Το teaser περιλαμβάνει μια διασκευή του «I Don't Want to Set the World on Fire». Μερικές από τις σκηνές περιλαμβάνουν μια μαζορέτα που παθαίνει νευρικό κλονισμό, ένα πλήρωμα διαστημοπλοίου που έρχεται αντιμέτωπο με έναν ξαφνικό κίνδυνο και ένα σπίτι που καίγεται.



Στα καινούρια επεισόδια της επιτυχημένης σειράς θα δούμε τους Aaron Paul του «Breaking Bad» και «Westworld», τη Zazie Beetz των «Atlanta» και «Joke», την Kate Mara του «House of Cards», τον Josh Hartnett των «Penny Dreadful» και «Black Hawk Down» και τους Paapa Essiedu (Men), Danny Ramirez, Clara Rugaard, Auden Thornton και Anjana Vasan, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα.


Η νέα σεζόν ακολουθεί ένα νέο μοντέλο

Αν και τα επεισόδια του «Black Mirror» ήταν πάντα αυτόνομες υποθέσεις, ο δημιουργός της σειράς, Charlie Brooker άφησε υπονοούμενα ότι η 6η σεζόν ακολουθεί ένα νέο μοντέλο. «Η 6η σεζόν του “Black Mirror” είναι η πιο απρόβλεπτη, αταξινόμητη και απροσδόκητη μέχρι τώρα».

«Πάντα ένιωθα ότι το “Black Mirror” πρέπει να παρουσιάζει ιστορίες που είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και να εκπλήσσει το κοινό (και εμένα) αλλιώς ποιο το νόημα;», είπε ο Brooker. «Θα έπρεπε να είναι μια σειρά που δεν μπορεί να οριστεί εύκολα και μπορεί να συνεχίσει να επανεφευρίσκεται», πρόσθεσε.

BM-FirstLooks-4_city.jpg



«Έτσι, εν μέρει ως πρόκληση και εν μέρει για να διατηρήσω τα πράγματα φρέσκα τόσο για μένα όσο και για τον θεατή, ξεκίνησα αυτή τη σεζόν ανατρέποντας σκόπιμα κάποιες από τις βασικές μου υποθέσεις σχετικά με το τι να περιμένω. Συνεπώς, αυτή τη φορά, μαζί με μερικά από τα πιο γνωστά στοιχεία του “Black Mirror”, έχουμε επίσης μερικά νέα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχα ορκιστεί ότι δεν θα έκανα ποτέ», συνεχίζει.

Ο δημιουργός Charlie Brooker λέει ότι για να ζωντανέψει τις ιστορίες του στην παραγωγή «έχουμε ένα απίστευτο ρόστερ από "αηδιαστικά" επιδέξιους, έξυπνους σκηνοθέτες που συνεργάζονται με ένα καστ ηθοποιών τόσο ταλαντούχων που ειλικρινά δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης», λέει χαριτολογώντας.


Γιατί καθυστέρησαν τόσο τα νέα επεισόδια

Αναφορικά με την καθυστέρηση των νέων επεισοδίων, ήταν σκόπιμη. Ο δημιουργός της σειράς Charlie Brooker είχε δηλώσει πριν αρκετό καιρό, ότι ο κόσμος δεν αντέχει να παρακολουθήσει μία ακόμα σεζόν της ανθολογικής σειράς, αφού όλα αυτά που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια με την πανδημία, ήταν ήδη αρκετά ψυχοφθόρα.

BM-FirstLook-10_city.jpg



Η σειρά «Black Mirror» (Μαύρος Καθρέφτης) αποτελεί μια ανθολογία που εξετάζει τη συλλογική δυσφορία μας με τον σύγχρονο κόσμο. Κάθε μεμονωμένο επεισόδιο είναι μια αιχμηρή, αγωνιώδης ιστορία που εξερευνά θέματα σύγχρονης τεχνολογικής παράνοιας. Χωρίς αμφιβολία, η τεχνολογία έχει μεταμορφώσει όλες τις πλευρές της ζωής. Σε κάθε σπίτι, γραφείο, παλάμη υπάρχει μια οθόνη, ένα smartphone, ένας μαύρος καθρέφτης της ύπαρξής μας στον 21ο αιώνα.


Με πληροφορίες από unboxholics, protothema

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ